12 drept under filmpremiere

En maskerte mann har skutt og drept 14 personer under en filmpremiere på den siste Batman-filmen ved den amerikanske byen Denver. Flere titalls er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 personer er bekreftet drept under skytedramaet, i tillegg er rundt 50 såret.

Massakren skal ha skjedd i kinoen «Century 16» som ligger på det lokale kjøpesenteret Aurora Town Center Mall. Aurora er en forstad til byen Denver.

Ifølge lokale medier skal en eller to personer ha gått amok under en midnattsvisning av den nye Batman-filmen. I tillegg skal det ha blitt meldt om en eksplosjon.

Hør utdrag fra politiets pressekonferanse

Følg direktesendingen til 9News nederst i saken.

Øyenvitner forteller, ifølge den lokale radiostasjonen 850 KOA News Radio, at en person iført gassmaske utløste en røykgranat, eller tåregass. Deretter skal det ha blitt løsnet en rekke skudd.

– Trodde det var en del av filmlyden

– Det var mange unge til stede, sier et øyenvitne som skal ha befunnet seg i salen ved siden av der massakren fant sted, til 9News.

Store politistyrker og ambulansemannskaper er på stedet, og det er også flere helikoptre i luften over åstedet.

– Folk som var der inne fortalte oss at de trodde skuddlyden var en del av filmen. De hørte det de trodde var kinaputter, høye smell og plutselig så de kulene suse rundt dem, fortalte Brenda Stuart, reporter i 850 KOA Radio, til Sky News.

Se video fra området rett etter skytedramet:

Et vitne forteller at gjerningsmannen kastet inn tåregass før han begynte å skyte rundt seg.

– Jeg og kjæresten min satt i salen. Jeg så en mann komme inn fra nødutgangen. Han sto der i ett sekund, så kastet han tåregass inn publikum. Så snart han kastet den kjente jeg det svei i øynene. Så begynte han å skyte vilt inn i publikum. Vi krabbet ut på parkeringsplassen, men det var det mange som ikke klarte, forteller Paul Otermat til SkyNews.

De skadde blir ifølge NBC 9 News fraktet til tre sykehus i området.

– Tre pasienter i en kritisk tilstand har allerede ankommet, sier Nicole Williams ved sykehuset Swedish Medical Center til NBC 9 News.

En person pågrepet

Det brøt ut panikk og kaos i kinosalen under skytingen, der enkelte skudd også gikk gjennom veggen og inn i en annen kinosal.

En mistenkt er ifølge politiet pågrepet, og bombeeksperter er sendt til området. Motivet for ugjerningen er ikke kjent, og politiet jakter fortsatt på en annen gjerningsmenn.

Politiet meldte på en pressekonferanse like før klokken 11.30 at de har rykket ut til mannens bolig etter at mannen sa det skulle ligge eksplosiver der.

– Vi har evakuert naboer og kommer til å gjennomsøke mannens bolig innen kort tid, uttalte en politibetjent.

(Følg direktesendingen til den lokale TV-stasjonen 9NEWS, som er på plass utenfor kjøpesenteret, i vinduet under)

Saken blir oppdatert...

Les flere nyheter

Personvernpolicy