Betalingsterminal-firma etterforskes

TAR GREP: Politiet har bestemt seg for å etterforske betalingsterminal-firmaet Touchpay etter at flere bedrifter i Norge mener de er blitt lurt. Etter at selskapet skiftet eiere i mars har en rekke brukere ikke fått utbetalt pengene som er betalt gjennom terminalene. (Foto: NTB scanpix)
TAR GREP: Politiet har bestemt seg for å etterforske betalingsterminal-firmaet Touchpay etter at flere bedrifter i Norge mener de er blitt lurt. Etter at selskapet skiftet eiere i mars har en rekke brukere ikke fått utbetalt pengene som er betalt gjennom terminalene. (Foto: NTB scanpix)

Politiet har bestemt seg for å etterforske betalingsterminal-firmaet Touchpay etter at det er kommet flere anmeldelser og nye opplysninger i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Touchpay leier ut terminaler til butikker over hele landet. Etter at selskapet skiftet eiere i mars, har en rekke brukere ikke fått utbetalt pengene som er betalt gjennom terminalene.

Minst 15 selskaper har de siste ukene anmeldt Touchpay for å ha stukket av med penger.

Mens politiet i utgangspunktet besluttet å ikke etterforske saken, har de nå endret mening.

Nye anmeldelser

– Vi skal se på saken på nytt, og vi vil starte etterforskning snarlig, opplyser avsnittssjef Børre Valderhaug i Finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB torsdag.

Han sier det er nye opplysninger i saken som gjør at politiet vil se på saken på nytt.

– Vi har mottatt flere anmeldelser, og vi har gjort en ny vurdering ut ifra opplysningene som er kommet inn, forteller han.

Ifølge Dagens Næringsliv har hver anmelder oppgitt å savne mellom noen titalls og flere hundre tusen kroner. Pengene skal ha kommet inn på driftskonti registrert på Touchpay i Sparebanken 1 direkte fra betalingsterminalene. Deretter skal pengene ha blitt overført til kontoer i flere andre banker.

– Det er helt klart en alvorlig sak, sier Valderhaug.

Les også: Terminaleiere sporløst forsvunnet

Kobling til gullsmugling

Ifølge Aftenposten kan et nettverk av personer som trolig har smuglet minst 100 kilo gullbarrer for salg til norske firmaer, knyttes til betalingsterminal-saken.

En av personene i nettverket som er blitt siktet for gullsmugling, en 58 år gammel mann, er varamedlem til styret i betalingsterminal-firmaet, skriver avisen torsdag.

En 49 år gammel svenske som skal ha stått bak salget av gullbarrer i Norge, er styreleder i selskapet.

Gullsmuglingen ble oppdaget i vår og har siden vokst i omfang. En svensk 58-åring og hans 37 år gamle sønn ble pågrepet og varetektsfengslet etter at de tok seg over grensen med 21 kilo gull i barrer og leverte det til Norsk Edelmetall AS på Ski den 24. mai. De ble løslatt i forrige uke.

To andre personer skal også være involvert i nettverket.

Les også:

Nordmenn svindels for millioner

DNB snur i kortsvindelsak - kan få følger for mange

Datasvindlere plager nordmenn


Les flere nyheter

Personvernpolicy