Minst 17 skadet i skytedrama på studentpub i USA

Politiet har lagt ut video på Facebook i håp om å få tatt mannen som skjøt 17 pubgjester i Alabama i natt. Foto: Tuscaloosa Police Department
Politiet har lagt ut video på Facebook i håp om å få tatt mannen som skjøt 17 pubgjester i Alabama i natt. Foto: Tuscaloosa Police Department

Tilstanden skal være kritisk for flere av de 17 som ble skadet da en mann skjøt inn blant gjestene på baren Copper Top i Tuscaloosa, Alabama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tok i morgentimene i dag i bruk Facebook i jakten på gjerningsmannen, som ble fanget inn av overvåkingskameraer. Det er foreløpig ukjent hva som var årsaken til angrepet på puben, som regnes som stamsted for studentene ved Universitetet i Alabama.

Ifølge vitner skal gjerningsmannen ha kommet inn i baren og begynt skytingen ved 01-tiden lokal tid.

17 mennesker ble fraktet til det lokale sykehuset etter skytingen.

Les også: Drept etter skyting på skole

Bruker Facebook

– Situasjonen er kritisk for en, alvorlig for en annen og tre andre har det etter forholdene bra. 12 ofre er behandlet og skrevet ut av sykehuset, sier polititalsmann Brad Fisher i Tuscaloosa til nettstedet al.com.

Politiet fikk raskt tak i video fra overvåkningskameraer i området. Videoen ble øyeblikkelig lagt ut på politiets Facebook-side i håp om å få identifisert gjerningsmannen.

Se videoen her

Les også: Skyteepisode ryster Toronto

Så mange bli skutt

Bargjesten Davis Leavelle sier han og hans søster feiret hennes 21-årsdag da skytingen startet.

– Vi holdt på å bestille drinker da jeg så mannen starte å skyte. Jeg tok tak i søsteren min og dukket under et biljardbord. Jeg så åtte eller ni mennesker bli skutt. To av vennene våre ble skutt i leggen eller foten. Vi ble truffet av tomhylser som ble kastet ut av våpenet, sier Leavelle.

Les flere nyheter

Personvernpolicy