Hallén: – Frykter at det gjelder flere kamper

Hallén: – Frykter at det gjelder flere kamper
Hallén: – Frykter at det gjelder flere kamper

Norges Fotballforbund utsatte søndagens 1.-divisjonskamp mellom Ull/Kisa og HamKam etter mistanke om kampfiksing. Fotballpresident Yngve Hallén frykter at flere kamper kan være manipulert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg frykter ikke at dette er stort, men det er ikke usannsynlig at det gjelder flere kamper enn de det er fokusert på nå, sa Hallén under Fotballforbundets pressekonferanse søndag.

Der redegjorde NFF for årsaken til at 1.-divisjonskampen Ull/Kisa – HamKam er utsatt, samt hvorfor også Follos 3-4-tap for Østsiden i 2. divisjon blir sett nærmere på.

– Jeg vil understreke at fotballforbundet ikke har noen klare holdepunkter i dag. Bakgrunnen er at Follo fikk opplysninger fredag som de gikk videre til oss med. Det gjelder kampen mot Østsiden der det var indisier som tyder på at det kan ha forekommet uregelmessigheter, sa informasjonssjef Svein Graff i NFF.

Les også: HamKam utsatt pga mistanke om kampfiksing

Det skal ha blitt reagert på resultatet, og samtidig skal det ha blitt spilt for høye summer like i forkant av Follo-kampen. Omfattende spill skal også ha vært en av årsakene til at man valgte å stanse søndagens kamp.

– Det er én kommisjonær som har opplyst at den hadde stor aktivitet like før kampstart. Vi har fått tips og indikasjoner som gjorde at vi så det nærmest som tjenesteforsømmelse ikke å reagere, sa generalsekretær Kjetil Siem i NFF.

– Skadevirkningene vil være langt mindre av å stanse kampen enn om vi hadde latt den gå, la han til.

Les flere nyheter

Personvernpolicy