Politimester: – Beredskapen er ikke blitt bedre

Politimester: – Beredskapen er ikke blitt bedre
Politimester: – Beredskapen er ikke blitt bedre

Ett år etter terrorangrepene 22. juli er politimester Arne Hammersmark fortsatt bekymret for politiets kapasitet til å håndtere akutte krisesituasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På de aller fleste felt har politiet ikke tilfredsstillende beredskap. Vi er prisgitt at nøkkelpersoner er på jobb eller enkle å få tak i, sier Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt, til Aftenposten.

Han er en av flere politimestre som har sendt brev til politidirektør Øystein Mæland, med innspill til politiets egne rapport om 22. juli.

Les også: Politiet bruker 250 millioner på 22. juli.

Rapporten viste at norsk politi var dårlig forberedt på angrepene 22. juli i fjor. Hammersmark mener situasjonen utenfor det sentrale østlandsområdet ikke er blitt bedre siden da. Politiet må få en høyere grunnbemanning hvis man skal kunne løse akuttsituasjoner raskt, mener han.

Assisterende politidirektør Vidar Refvik svarer at hver politimester har ansvar for at beredskapen er på et tilfredsstillende nivå i sitt distrikt.

– Politiet må forholde seg til de rammene vi har, og bruke vårt personell på en best mulig måte. Få distrikter er dimensjonert for å håndtere store akutte hendelser alene, sier Refvik.

Les også: Politiet vil ha bedre sikkerhet.

Les andre nyheter.

Personvernpolicy