Hitler beskyttet jødisk krigsveteran

BESKYTTET JØDE: Adolf Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann ifølge mannens egen datter. Foto: NTB Pluss arkiv
BESKYTTET JØDE: Adolf Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann ifølge mannens egen datter. Foto: NTB Pluss arkiv

Adolf Hitler grep personlig inn for å beskytte en jødisk mann som var Hitlers overordnede under første verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i et brev som SS-leder Heinrich Himmler skrev i august 1940, ifølge avisa Jewish Voice from Germany. I brevet skriver Himmler at det er førerens ønske at mannen, Ernst Hess, ikke skal straffeforfølges eller deporteres.

Ernst Hess var korporal under første verdenskrig og ledet i en kort periode Hitlers regiment i Flandern. Etter første verdenskrig arbeidet han som dommer, men i 1936 ble han tvunget til å gå av på grunn av naziregimets lover. Det samme året ble han banket opp av nazister utenfor sin bolig.

Hess og familien flyttet i en periode til Nord-Italia, men ble til slutt tvunget til å reise hjem igjen til Tyskland. Der oppdaget Hess at han ikke lenger hadde Hitlers beskyttelse. Han unnslapp døden, men måtte gjøre straffarbeid til krigens slutt.

Les også: Hitlers manifest på vei inn i skolen

Det var en felles bekjent, Fritz Wiedemann, som kom Hess til unnsetning i 1940, forteller hans nå 86 år gamle datter Ursula. Wiedemann ble Hitlers adjutant og sørget for å sikre Hess beskyttelse, ifølge Ursula Hess.

Les også: Barnevernet måtte ta hånd om Adolf Hitler

Ernst Hess selv husket Hitler som en person som ikke hadde noen venner i regimentet, og som holdt seg mye for seg selv, ifølge Ursula Hess.

Ernst Hess døde i 1983.

Les også:

79-åring kåret til «Miss Holocaust Survivor»

Lager luksushotell av nazistenes feriekoloni

Hitler brukt i tyrkisk sjamporeklame

Hitler hadde en ukjent sønn

Les flere nyheter

Personvernpolicy