Hundeofre ber om at eieren straffes med fengsel

Det var på denne lekeplassen i Mandal at tre personer ble angrepet av hunder. Foto: Espen Sand (NTB scanpix)
Det var på denne lekeplassen i Mandal at tre personer ble angrepet av hunder. Foto: Espen Sand (NTB scanpix)

En kvinne og hennes toårige sønn som onsdag ble angrepet av hunder i Mandal, er skrevet ut fra sykehus. Nå håper familien at hundene avlives og at eieren straffes med fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundene som angrep, hadde rømt fra en hage i nærheten. Ifølge vitner hoppet den ene hunden, en fransk mastiff, over et gjerde og gikk til angrep på den lille gutten, skriver Fædrelandsvennen.

Vitnene har fortalt at hunden forsøkte å dra barnet inn i skogen da kvinnen kastet seg over gutten og la seg på ham. Kvinnens bror kom da til unnsetning og prøvde å få vekk den aggressive hunden. Da kom også de to andre hundene til og angrep mannen, som ble bitt i kneet, armen og ryggen. Han måtte til behandling på legevakta.

Les også: Skambitt av hunder i Mandal

Den 23 år gamle hundeeieren er pågrepet av politiet og siktet for brudd på hundeloven og for legemsbeskadigelse eller -fornærmelse. To av hundene er en blanding av rottweiler og dobermann, mens den tredje er en fransk mastiff.

Kvinnen og familien er fra Makedonia, men er på ferie hos slektninger i Norge, ifølge Fædrelandsvennen.

– Dette er noe ingen av oss kan fatte at har skjedd. Jeg håper hundene blir avlivet og at eieren får lang fengselsstraff. Noe som dette trodde jeg aldri ville skje, og i hvert fall ikke i Norge, sier svogeren til den skadde kvinnen.

Les også:

Slik unngår du at barnet blir bitt av hund

Menneskebitt er farligst

Den verste tabben hvis du har hund og barn


Les flere nyheter

Personvernpolicy