WikiLeaks publiserer syriske e-poster

WikiLeaks publiserer e-poster fra den syriske eliten. Tidligere i år ble det kjent at opposisjonelle syrere hadde fått tilgang til de private e-postadressene til Syrias president Bashar al-Assad. Foto: Reuters / Sana / NTB scanpix
WikiLeaks publiserer e-poster fra den syriske eliten. Tidligere i år ble det kjent at opposisjonelle syrere hadde fått tilgang til de private e-postadressene til Syrias president Bashar al-Assad. Foto: Reuters / Sana / NTB scanpix

WikiLeaks vil publisere mer enn to millioner e-poster fra den syriske eliten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har akkurat begynt å legge ut Syria-filene, mer enn to millioner e-poster fra syriske politiske ledere, departementer og tilknyttede selskaper fra august 2006 til mars 2012, sier WikiLeaks' talskvinne Sarah Harrison.

Materialet er pinlig for Syrias ledere, men det er også pinlig for regimets motstandere i omverdenen, ifølge WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange.

Tidligere i år ble det kjent at opposisjonelle syrere hadde fått tilgang til de private e-postadressene til Syrias president Bashar al-Assad og hans kone Asma. Det var en muldvarp i regimet som ga dem tilgang, hevdet aktivistene.

Den britiske avisa The Guardian fikk tilgang til flere tusen e-poster og skrev i mars om innholdet i dem.

Ifølge The Guardian vitnet e-postene om et presidentpar som var godt skjermet fra konflikten i landet og som veltet seg i luksus.

Les flere nyheter

Personvernpolicy