Oslo-politiet etterforsker voldsepisode som drapsforsøk

En av de knivskadde ved utestedet Crystal i Møllergata er alvorlig skadet, meldte oslopolitiet torsdag formiddag. De tre andre har moderate skader. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En av de knivskadde ved utestedet Crystal i Møllergata er alvorlig skadet, meldte oslopolitiet torsdag formiddag. De tre andre har moderate skader. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tilstanden for en av de to som ble knivstukket ved et utested i Oslo natt til torsdag, er alvorlig, men stabil. En annen knivskadd og to skuddofre har moderate skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker saken utenfor utestedet Crystal i Møllergata som drapsforsøk, opplyser de torsdag formiddag.

– Alvorlighetsgraden på hva som har skjedd ligger til grunn for dette, sier politiførstebetjent Ingebjørg Hansen i Oslo politidistrikt til ABC Nyheter.

De vil foreløpig ikke gi detaljer om bakgrunnen for volden, men flere vitner har observert at det var krangel og slåssing inne på utestedet før skytingen.

Ingen er så langt pågrepet. Vitner har opplyst at noen av de involverte har somalisk bakgrunn. Tre eller fire menn i 20-åra løp fra utestedet langs Torggata etter skytingen. Politiet opplyser at de fire skadde er norske statsborgere.

– Den ene personen som ble knivstukket, ble alvorlig skadet, men tilstanden er stabil. Han vil bli forsøkt avhørt i dag. De tre andre har skader som betegnes som moderate. De to som ble skutt, ligger fremdeles på sykehuset til observasjon, opplyser Hansen.

– Vi har ingen mistenkte i saken foreløpig, men vi håper de videre avhørene vil gi klarhet i hvem som står bak, sier politiførstebetjenten.

Politiet fikk melding om skytingen ved 1.30-tiden natt til torsdag. Innsatsleder Lisa Dunham i Oslo-politiet sa til VG på stedet at skytingen startet da dørvaktene tok de involverte i krangelen med ut på gata.

– Vi har avhørt mange og har mange navn på blokka. Vi begynner å få en oversikt over hva som skjedde, sa operasjonsleder Finn Belle til NTB torsdag morgen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy