Fotball-NM:

Glimt knuste Lillestrøm i cupen

Vikings Christian Landu Landu i duell med Branns Bentley under Norgesmesterskapskampen for herrer mellom Viking og Brann på Viking Stadion onsdag kveld. Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)
Vikings Christian Landu Landu i duell med Branns Bentley under Norgesmesterskapskampen for herrer mellom Viking og Brann på Viking Stadion onsdag kveld. Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)

Tre eliteserielag måtte takke for seg i fotball-NMs 4. runde. Pinligst var det for Lillestrøm, som tapte hele 0-4 for 1. divisjonslaget Bodø/Glimt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta fotball-NM menn - 4. runde:

Bodø/Glimt – Lillestrøm 4-0 (2-0)

2370 tilskuere

Mål: 1-0 Erlend Robertsen (11), 2-0 Vieux Yakhya Sané (15), 3-0 Ulrik Berglann (86), 4-0 Tommy Knarvik (89).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Thomas Braaten, Vieux Yakhya Sané, Bodø/Glimt, Guy Roger Toindouba, Lillestrøm.

Lillestrøm (4-3-3): Sead Ramovic – Fredrik Stoor, Isak Scheel, Frode Kippe, Stian Ringstad – Guy Roger Toindouba (Ruben Gabrielsen fra 46.), Johan Andersson, Petter Vaagan Moen – Erling Knudtzon (Mathis Bolly fra 73.), Björn Bergmann Sigurdarson, Palmi Rafn Palmason.


Odd Grenland – Haugesund 0-2 (0-0)

2468 tilskuere

Mål: 0-1 Maic Sema (55), 0-2 Oddbjørn Skartun (90).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Jone Samuelsen, Odd Grenland, Nikola Djurdjic, Andres Mar Johannesson, Eirik Mæland, Haugesund.

Lagene:

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Niklas Gunnarsson, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Emil Jonassen – Jone Samuelsen (Torgeir Børven fra 71.), Magnus Lekven, Simen Brenne – Snorre Krogsgård (Herolind Shala fra 38.), Frode Johnsen, Adem Güven (Mattias Andersson fra 82.).

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Andres Mar Johannesson (Chris Pozniak fra 83.), Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen – Michael Haukås, Håvard Storbæk, Geir Ludvig Fevang (Eirik Mæland fra 67.), Maic Sema (Oddbjørn Skartun fra 82.) – Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund.


Start – Tromsø

1-1 (0-1, 1-1), 1-4 på straffer

3109 tilskuere

Mål: 0-1 Remi Johansen (43), 1-1 Rolf Daniel Vikstøl (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Espen Børufsen, Amin Nouri, Rolf Daniel Vikstøl, Start, Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø.

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Hans Norbye, Miika Koppinen (Ruben Kristiansen fra 91.), Fredrik Björck, Saliou Ciss – Magnus Andersen, Remi Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage (Mohammed Ahamed fra 69.) – Zdenek Ondrasek, Steffen Nystrøm (Thomas Kind Bendiksen fra 60.).


Strømsgodset – Mjøndalen 6-1 (2-0)

6045 tilskuere

Mål: 1-0 Peter Kovacs (26), 2-0 Alfred Sankoh (42), 3-0 Anders Konradsen (52), 4-0 Konradsen (63), 4-1 Pål Kirkevold (71), 5-1 Ola Kamara (85), 6-1 Kamara (88).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Peter Kovacs, Kim André Madsen, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars-Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Razak Nuhu – Alfred Sankoh, Stefan Johansen (Martin Rønning Ovenstad fra 55.), Anders Konradsen (Muhamed Keita fra 72.) – Øyvind Storflor, Peter Kovacs (Adama Diomande fra 66.), Ola Kamara.


Viking – Brann 2-3 (2-2)

3517 tilskuere

Mål: 0-1 Erik Mjelde (55), 1-1 Veton Berisha (60), 2-1 Yann-Erik De Lanlay (68), 2-2 Zsolt Korscmár (90), 2-3 Kim Ojo (113).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Veton Berisha, Indridi Sigurdsson, Viking, Piotr Leciejewski, Brann.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Christian Landu Landu, Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Martin Ørnskov, André Danielsen – Yann-Erik De Lanlay (Vidar Nisja fra 97.), Valon Berisha, Trond Olsen (Veton Berisha fra 59.) – Björn Andersson (Patrik Ingelsten fra 91.).

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir – Rodolph Austin, Hassan El Fakiri (Fredrik Nordkvelle fra 81.) – Amin Askar, Erik Mjelde (Fredrik Haugen fra 102.), Chukwuma Akabueze (Kristoffer Larsen fra 66.) – Kim Ojo.

Med kun to seirer på 13 kamper, ligger Lillestrøm nest sist i eliteserien. Onsdag snublet romerikingene også i cupen. Det sørget scoringer av Erlend Robertsen, Vieux Yakhya Sané, Ulrik Berglann og Tommy Knarvik for..

Bodø/Glimt tok tidlig føringen og skapte et par halvmuligheter før 19-årige Robertsen testet skuddfoten fra rundt 30 meter. Ballen svevde rett inn i lengste hjørne, og hjemmelaget var foran 1-0 etter 10 minutter.

Fire minutter senere var Sané på farten etter en corner. Først ble avslutningen fra Krister Wemberg reddet, men senegaleseren slo LSK-keeper Sead Ramovic i lufta og stanget inn 2-0.

Kampen var i realiteten kjørt da Robertsen-erstatter Ulrik Berglann økte ledelsen med et langskudd fem minutter før slutt. Tommy Knarvik satte den siste spikeren i LSK-kista tre minutter senere.

Spennende for TIL og Brann

Brann måtte ha ekstraomganger for å ta seg til kvartfinale med 3-2 over Viking i Stavanger. Etter en målløs førsteomgang ble det både scoringer og spenning etter pause.

Erik Mjelde ga Brann ledelsen før Viking-ungguttene Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay vendte kampen på sju minutter. Like før slutt reddet Zsolt Korcsmár ekstraomganger, og der ble Kim Ojo helten da han dunket inn 3-2 etter 112 minutter.

Tromsø tok en oppskriftsmessig ledelse ved Remi Johansen etter 42 minutter av sin 4. rundekamp borte mot Start. Men sørlendingene kjempet seg tilbake og utlignet tre minutter ut i tilleggstiden ved Rolf Daniel Vikstøl.

Ekstraomgangene endte målløse, og kampen måtte avgjøres på straffer. Der var TIL suverent best og vant 4-1 etter scoringer av Thomas Kind Bendiksen, Magnus Andersen, Johansen og Saliou Ciss.

Godset suverene

Strømsgodset hadde på sin side ingen problemer med å overvinne Mjøndalen i onsdagens derby på Marienlyst. Laget som topper eliteserien vant hele 6-1 i en kamp der både Anders Konradsen og Ola Kamara ble tomålsscorere.

Peter Kovacs sendte vertene i føringen med hodet etter 25 minutter. Like før pause ble Alfred Sankoh kreditert scoringen som ga 2-0, men ballen så ut til å bli sendt i mål av et Mjøndalen-bein.

Konradsen økte ledelsen to ganger i løpet av ti minutter i annen omgang. Pål Alexander Kirkevold reduserte for Mjøndalen etter 72 minutter, men Kamara sørget for femmålsseier med to scoringer i sluttminuttene. 22-åringen er dermed oppe i åtte scoringer på de tre siste kampene.

For Odd Grenland endte cupeventyret da Haugesund vant 2-0 i Skien. Kampen ble endelig avgjort da Oddbjørn Skartun satte inn det siste målet i tilleggstiden.

Det startet jevnt, og i den første omgangen tok lagene liten risiko og gikk til pause med 0-0. Først i det 55. minuttet ble det nettsus for første gang. Maic Sema fikk ballen fra Nikola Djurdjic like utenfor 16-meteren og dunket ballen i mål.

Odd fikk en stor sjanse til å utligne like før slutt, men Herolind Shalas heading traff nettveggen. I stedet fikk Skartun trygget seieren med en kontring like etter.

Les flere fotballnyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy