Slik ser hunden din verden

Slik ser ballen du kaster til hunden, ut for hunden. Foto: Royal Society
Slik ser ballen du kaster til hunden, ut for hunden. Foto: Royal Society
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny forskning viser deg verden slik dyrene ser den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny utstilling ved vitenskapssamfunnet Royal Society i London viser hvordan dyr egentlig ser både deg og resten av verden, skriver Daily Mail.

Les også: Ble pustet i nakken av sulten gaupe

På bildene vises blant annet en påfugl sett gjennom en påfugls øyne. For mens mennesker ser fuglens vakre og fargerike fjærdrakt, ser påfuglen selv variasjoner av ultrafiolett. Påfuglens øye er likevel i stand til å se flere detaljer enn mennesket.

En påfuglfjær sett med menneskeøyne og påfugløyne. Foto: Royal SocietyEn påfuglfjær sett med menneskeøyne og påfugløyne. Foto: Royal Society

Når du kaster en rød ball til hunden din, vil den heller ikke se noen rød ball. Hunder er nemlig nesten fargeblinde, og bruker stort sett luktesansen for å finne igjen det den skal hente.

Et ekorn kan heller ikke se sine flotte, orange farger. Disse er nemlig stort sett til for at ekornet skal kunne skli lettere inn i skogslandskapet - selv er den, lik hunden, nesten fargeblind.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekorn kan ikke selv se sin fine farge. Foto: Royal SocietyEkorn kan ikke selv se sin fine farge. Foto: Royal Society

Også i billenes verden er fargene helt andre enn de er for menneskets blotte øye. Skarabé-billen gir for eksempel fra seg et lys som ikke menneskets øye kan oppfatte. Ifølge Daily Mail er det uklart hva lyset brukes til, men forskere spekulerer i om det kan være i sammenheng med noen form for kommunikasjon.

Skarabébillen sender ut et lys usynlig for mennesker. Foto: Royal SocietySkarabébillen sender ut et lys usynlig for mennesker. Foto: Royal Society


Les også:

Kattetyv herjer, men bare på onsdager

Maur kan gjøre boligen din ubeboelig

Slapp av, Passop

Les flere dyresaker

Les flere nyheter