Politiet ber om publikums hjelp etter voldtekt i Oslo

BER OM HJELP. Politiet gjør undersøkelser i Slottsparken etter at en kvinne meldte fra om at hun var blitt overfalt og voldtatt natt til tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
BER OM HJELP. Politiet gjør undersøkelser i Slottsparken etter at en kvinne meldte fra om at hun var blitt overfalt og voldtatt natt til tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Ingen er pågrepet for overfallsvoldtekten i Slottsparken i Oslo natt til tirsdag. Nå ber politiet folk som oppholdt seg i området mellom klokka 4 og 5 om å ta kontakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner har allerede opplyst at det oppholdt seg mer folk der enn vanlig på denne tiden av døgnet, for været var fint, forteller Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til NTB.

– Det er viktig at de som oppholdt seg i området, melder fra til politiet om observasjoner. Alle som har sett personer, er interessante for oss, enten personene kan knyttes til saken eller ikke, sier Lid.

Truet med kniv

Kvinnen i 20-årene ringte selv og varslet politiet rett etter klokka halv fem natt til tirsdag. Hun har i avhør fortalt at hun ble overfalt av en mann med kniv og at han hadde hettegenser og snakket gebrokkent engelsk. Kvinnen er påført lettere skader med kniv.

– Her har vi en svært grov overfallssituasjon, hvor hun er blitt truet med kniv og har blitt holdt på en slik måte at hun ikke så gjerningsmannen, forteller Kari-Janne Lid.

Les også: - Også ressurssterke kvinner voldtas

Eventuelle biologiske spor som politiets teknikere har sikret, vil bli sendt til Folkehelseinstituttet for analyse. Politiet undersøker i tillegg om det kan finnes videokameraer som har fanget opp den aktuelle mannen på vil til eller fra Slottsparken.

Politiet har også lagt ut informasjon om saken på Facebook.

Les også:

Voldtekt anmeldt på Hove

Opposisjonen skuffet over handlingsplan mot voldtekt

Styrker seksualundervisning for å få ned voldtektstall


Les flere nyheter

Personvernpolicy