THAILAND

- Dødsfallene er et mysterium

Det var det canadiske søskenparet Audrey(20) og Naomi(26) som ble funnet døde i sitt hotellrom på Phi Phi-øyene 15 juni. Foto: Privat
Det var det canadiske søskenparet Audrey(20) og Naomi(26) som ble funnet døde i sitt hotellrom på Phi Phi-øyene 15 juni. Foto: Privat

Et kanadisk søskenpar ble funnet døde i sitt hotellrom 15 juni. Politiet står uten spor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var det kanadiske søskenparet Audrey(20) og Naomi(26) som ble funnet døde i sitt hotellrom på Phi Phi-øyene 15 juni. Thailansk politi har siden dødsfallet vært åpne på at det er få spor å jobbe etter.

Sist uke mottak politiet en obduksjonsrapport som ikke kunne fastslå en endelig dødsårsak. Det var et hardt slag for politiet som siden starten av etterforskningen har hatt en teori om at kvinnene ble forgiftet.

– Det ble ikke funnet narkotika i kroppene deres, så vi etterforsker videre uten dødsårsak. Nå avventer vi de videre undersøkelsene, sier politisjef Maj Gen Boontawee til Phuket Gazette.

Politiet får hjelp fra flere eksperter for å komme til bunns i saken.

Les også: Jakter to menn etter mistenkelige dødsfall

I 2009 døde norske Julie Michelle Bergheim (22) på Phi Phi-øyene, mens en norsk kvinne ble svært syk, men overlevde. Saken hadde flere likhetstrekk med disse dødsfallene, men ble aldri oppklart.

– Hvor mange flere turister skal måtte bøte med livet uten at noen stiller Thailand og de ansvarlige til ansvar.

– Jeg håper, med de nye tragiske dødsfallene til to canadiske søstre, at noe gjøres for å oppklare det som har skjedd og sørge for at det ikke må skje igjen, har Ina Thoresen, mor til Julie sagt til Dagbladet.

Fant farlig medisiner

Det var hotellets rengjøringspersonell fant de kanadiske kvinnene døde på hotellet etter at de ikke åpnet døra da rommet skulle rengjøres. Politiet sier at det ikke fantes noen synlige bevis på at det hadde foregått en slåsskamp på hotellrommet. Det skal derimot være funnet flere piller, deriblant ibuprofen, som kan være svært farlig for magen. Politiet har jobbet med en teori om at jentene ble forgiftet.

– Det var oppkast overalt, og begge kroppene viste tegn på samme type skader. De hadde en spesifikk type hudskade og hadde blødd fra tannkjøttet. Både finger- og tånegler var helt blå, har politiinspektør Col Rat Somboon tidligere sagt til Bangkok Post.

Slår tilbake mot media

Thailandsk politi har fått kritikk av utenlandske medier for måten de har etterforsket dødsfallet.

– Utenlandske medier har skrevet om at vi har ignorert saken og latt et viktige vitne forlate landet, det er ren løgn, sier Boontawee.

Thailandsk politi leter etter to portugisiske menn etter at de ble sett sammen med de to canadiske kvinnene.

Les også: Norsk kvinne (22) død i ferieparadis

Aldri oppklart

Politiet har etterlyst mennene etter å ha sett overvåkningsbilder ved hotellet hvor en av de skal gå sammen med de avdøde søstrene.

Ifølge thailanske medier skal mannen vist på overvåkningskameraet ha forlatt landet kort tid etter dødsfallet.

– Da vi så overvåkningsvideoen var han allerede ute av landet fordi visumet hans var utløpt, sier en politikilde til Bangkok Post.

Politiet vil ikke kommentere om de fortsatt jakter portugiserne.

Les også:

Forgiftet 22-åring skal obduseres

Kan bli obdusert på nytt i Norge

Dødsårsaken fortsatt et mysterium

Les flere nyheter

Personvernpolicy