Al-Assad angrer på nedskyting av tyrkisk fly

Syrias president Bashar al-Assad intervjues av statlig fjernsyn. Foto: Scanpix/EPA/SANA.
Syrias president Bashar al-Assad intervjues av statlig fjernsyn. Foto: Scanpix/EPA/SANA.
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Bashar al-Assad sier i et ferskt intervju at han skulle ønske at Syria ikke hadde skutt ned et tyrkisk militærfly i slutten av juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den tyrkiske avisen Cumhuriyet som har intervjuet den pressede presidenten i Syria. I intervjuet sier al-Assad at Syria ikke var klar over at flyet var tyrkisk før etter at det var skutt ned.

– «Vi skulle ikke ha skutt det ned», sier jeg til meg selv hele tiden, forteller al-Assad til avisen.

– Fikk ikke informasjon

Tyrkia mener flyet var i internasjonalt luftrom da det ble skutt ned av Syria 22. juni. Damaskus står fast på at flyet fløy over deres territorium. I intervjuet sier den syriske presidenten at flyet befant seg i en luftkorridor som israelske fly har oppholdt seg i tre ganger tidligere.

– Vi skjøt det ned fordi vi ikke så flyet på radaren. Det ble heller ikke gitt nødvendig informasjon fra flyet. Jeg hadde selvsagt blitt glad hvis flyet hadde vist seg å være israelsk, forteller al-Assad.

Les også: - Avhoppere fra den syriske hæren flyktet til Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle det vise seg at flyet likevel befant seg i internasjonalt luftrom, vil ikke Syria nøle med å komme med en unnskyldning, sier han.

Ønsker ikke opptrapping

Forholdet mellom Syria og Tyrkia er blitt svært spent som følge av nedskytingen, men al-Assad understreker at han ikke vil la det utvikle seg til åpne kamper.

– Krigshandlinger vil skade begge land, påpeker han.Al-Assad sier at Syria ikke kommer til å sende militære forsterkninger til grensen mot Tyrkia, uavhengig av hva nabolandet måtte foreta seg.

Les flere nyheter