SV gjør det svært dårlig på ny gallup

BUNNMÅLING: SV får en historisk dårlig oppslutning på en fersk meningsmåling. her ved nestleder Bård Vegar Solhjell, leder Audun Lysbakken og partisekretær Silje Schei Tveitdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
BUNNMÅLING: SV får en historisk dårlig oppslutning på en fersk meningsmåling. her ved nestleder Bård Vegar Solhjell, leder Audun Lysbakken og partisekretær Silje Schei Tveitdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

SV får en oppslutning på bare 3,3 prosent på en ny meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2. Det er historisk dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge målingen har oppslutningen om SV sunket med 0,5 prosentpoeng siden begynnelsen av juni. Blir resultatet det samme ved neste års stortingsvalg, kommer SV inn med bare ett mandat fra Oslo på Stortinget. Partileder Audun Lysbakken, som har sagt han vil stille til valg for Hordaland SV, kommer ifølge målingen ikke inn, melder TV 2.

– Det rødgrønne flertallet ryker om vi havner der, men vi har en ambisjon om ikke å havne der, sier SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen.

Les også: SV og Sp under sperregrensen på ny måling

SV må helt tilbake til stortingsvalget i 1969 for å finne tilsvarende svake oppslutning. Da fikk partiet 3,39 prosent av stemmene og kom ikke inn på Stortinget.

For SVs samarbeidsparti Arbeiderpartiet er målingen mer positiv. Arbeiderpartiet går fram med 3,3 prosentpoeng til 32,3 prosent, og er nå størst på målingen. Dermed må Høyre og Erna Solberg, som har stått øverst på pallen de siste tre månedene, se seg slått av Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg. Høyre går tilbake med 2,1 prosentpoeng til 30,4 prosent.

Les også: Høyre og Frp i flertall i ny meningsmåling

Også Fremskrittspartiet går litt tilbake på den ferske målingen med 1,1 prosentpoeng til 14,8 prosent. Senterpartiet går fram 1 prosentpoeng til 5,8 prosent. Venstre går tilbake 0,7 til 4,9, mens KrF går fram 0,7 til 5,6. Rødt går fram med 0,5 prosentpoeng til 1,8 prosent.

Les også:

Flertallet tror på Solberg som statsminister

SV skal vinne valget med flere bein

SV nok en gang under sperregrensen

Les flere nyheter

Personvernpolicy