Thorkildsen har muskelskade i låret

Andreas Thorkildsen under spydfinalen i friidretts-EM sist torsdag kveld. Han avbrøt konkurransen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen under spydfinalen i friidretts-EM sist torsdag kveld. Han avbrøt konkurransen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

En muskelskade i låret gjør at Andreas Thorkildsen (30) må stå over Diamond League-stevnet i Paris kommende fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spydkasteren var mandag til MR-undersøkelse og medisinsk oppfølging på Olympiatoppen i Oslo.

– Skaden er reell, og det er nødvendig å gjøre justeringer i treningen. Andreas trenger minst to uker med intensiv behandling og vil i denne perioden trene alternativt. Det innebærer at han mister stevnet i Paris. Etter de neste to ukene vil vi ta stilling til om det vil være aktuelt å konkurrere i Monaco. Går alt etter planen, regner jeg med at han vil være klar til OL, sier Olympiatoppens lege Lars Engebretsen.

Les også: Thorkildsen stresser ikke med dårlig timing

Andreas Thorkildsen måtte kaste inn håndkleet underveis i spydfinalen i EM i Helsingfors. Han måtte gi seg allerede etter tre kast og endte på fjerdeplass med 81,55 meter. Han ble dermed uten medalje i et internasjonalt mesterskap for første gang på ni år.

– Dette var omtrent som forventet. Jeg får gjøre det beste ut av situasjonen og satse på å bli frisk fortest mulig. Jeg har trent bra over en lang periode, så det bør ikke være noe stort problem å trene alternativt i et par uker. Jeg har et godt håp om å være skadefri og konkurranseklar til stevnet i Monaco, sier Thorkildsen i en pressemelding.

Thorkildsen tok OL-gull i spyd i både 2004 og 2008.

OL i London starter 27. juli. Thorkildsen og co. skal kaste kvalifisering 8. august, mens finalen arrangeres tre dager senere.

Les også:

100 dager igjen for Norges gullhåp

Thorkildsen misset i kvaliken

Takker NM-arrangørene for kjempekastet


Les flere nyheter

Personvernpolicy