Nordmann funnet død i Strömstad

Her på Rödudden, like ved Strömstad sykehus, ble nordmannen funnet. FOTO: Skjermdump, Google maps
Her på Rödudden, like ved Strömstad sykehus, ble nordmannen funnet. FOTO: Skjermdump, Google maps

En identifisert nordmann i midten av 40-årene er funnet død på en odde i Strömstad. - Sannsynligvis naturlig dødsårsak, sier svensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble funnet i en bergsprekk ved på Rödudden på Canningberget i Strömstad i formiddag, skriver Bohusläningen. Rödudden er en odde like ved Strömstad sykehus.

Ifølge Expressen.se ble han funnet av tilfeldig forbipasserende turister.

På tur med familien

Mannen er født i 1967 og skal ha vært på tilfeldig besøk i byen. Ifølge NTB var mannen på tur til byen med sin familie. Da han ikke dukket opp til frokost mandag morgen, slo broren alarm.

Mandag ettermiddag var det lenge veldig uklart om mannen var utsatt for noe kriminelt eller ikke. Området ble sperret av, og tekniske undersøkelser ble foretatt.

- Sannsynligvis ikke drap

Mandag kveld melder imidlertid svensk politi at mistanken om drap er liten.

– Innledningsvis så det mistenkelig ut. Derfor åpnet vi drapsetterforskning. Men som følge av det tekniske arbeidet på stedet og forklaringer fra pårørende har mistanken om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet minsket, sier politiinspektør Thord Haraldsson i Trollhättan til NTB.

Pressetalskvinne i Strömstad-politiet, Ulla Brem, forteller likevel hvorfor politiet etterforsker saken som et mulig drap.

- Rutineetterforskning

- Når vi finner en død person starter vi alltid etterforskningen med mistanke om drap. Når vi ikke kan være sikre på dødsårsaken gjør vi alltid dette. Det er helt rutinemessig på dette stadiet, forteller Brem til ABC Nyheter.

Ifølge NTB skal sprekken være nokså grunn.

Personvernpolicy