Kvartfinale: Spania – Frankrike 2-0Alonso ble den store helten

HELT I 100: Xabi Alonso jubler for det første av de to målene han skåret mot Frankrike. Kvartfinalen var hans 100. landskamp for Spania. (Foto: Afp)
HELT I 100: Xabi Alonso jubler for det første av de to målene han skåret mot Frankrike. Kvartfinalen var hans 100. landskamp for Spania. (Foto: Afp)
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin 100. landskamp for Spania skåret Xabi Alonso begge målene da spanjolene slo Frankrike ut av EM. Dermed blir det hel-iberisk semifinale på onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om kampen:

Spania – Frankrike 2-0

47.000 tilskuere

Mål: 1-0 Xabi Alonso (19), 2-0 Xabi Alonso (91, straffe)

Dommer: Nicola Rizzoli, Italia

Gult kort: Sergio Ramos (31), Spania. Yohan Cabaye (42) og Jérémy Ménez (76), Frankrike

Spania er klar for semifinale for tredje mesterskapet på rad. Frankrike, vertsnasjonen for EM i 2016, ble slått ut etter to skåringer av Xabi Alonso.

Les minutt-for-minutt-referat fra kampen i ABC Nyheters live-senter

Alonso fikk stå umarkert

Spania ble snytt for straffe allerede etter seks minutter. Fàbregas ble felt av Clichy i straffefeltet etter et fint gjennomspill av Alonso, men den italienske dommeren lot spillet gå videre.

Spania glemte nok straffesituasjonen etter 19 minutter da Xabi Alonso sendte spanjolene i ledelsen. Real Madrid-stjernen fikk stå alene bak i feltet og heade ballen i mål på innlegg fra Jordi Alba.

Frankrike skapte fint lite i 1. omgang med unntak av et godt utført frispark kvarteret før pause. Cabayes skudd var på vei mot krysset, men frisparket var fra litt for langt hold slik at Casillas rakk å redde til corner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes trener Laurent Blanc klarte ikke helt å sette fingeren på hva som gikk galt.

– Når man taper er det alltid noe som feiler. Jeg vet ikke om det var teknikken eller hva som ikke var godt nok i dag, men jeg jeg syns guttene ga alt. Det er alltid vanskelig å spille mot Spania , sier Blanc ifølge UEFA.com.

Spania hadde noen halvsjanser mot slutten av omgangen, men det franske forsvaret ryddet unna. Spanjolene kunne uansett gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Nå venter Portugal i semifinalen, hvor flere lagkamerater møtes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir en intens kamp mot Portugal. Vi er to ganske like lag. Ronaldo er fenomenal. Det blir gøy å møte ham, men under kampen er han bare en motstander, sier Alonso ifølge Sporten.dk.

Avgjorde på straffe

I 2. omgang var Frankrike litt mer med i kampen. Og da timen var spilt, fikk Frankrike sin største sjanse i kampen. Debuchy headet like over på innlegg fra Ribery, men Casillas så uansett ut til å ha kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter gjorde Frankrike et dobbeltbytte da Nasri og Ménez kom inn for franskmennene,

Men de to klarte ikke å bidra til utligning, og like før slutt ble kampen avgjort da Spania fikk straffe.

Pedro fintet seg gjennom det franske forsvaret før han ble felt. Denne gangen blåste dommeren i fløyta, og Xabi Alonso satte straffen sikkert i mål.

Alonso ble dermed den store helten med to mål i sin landskamp nummer 100.

– Det er en god dag. Vi er i semifinalen, det er viktigst. De hundre kampene er bare en bonus, sier Alonso.

– Vi kontrollerte kampen selv om vi visste den ville bli vanskelig. Det ble lettere etter målet, sier Alonso.

Satset defensivt

Frankrike valgte defensiv styrke mot de regjerende verdens- og europamesterne.

Trener Laurent Blanc sa fredag at han ville tilpasse laget før møtet med «det beste laget i verden».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han satte inn Anthony Reveillere på høyrebacken og flyttet Mathieu Debuchy opp på midtbanen. Debuchy spilte på backen i den siste gruppespillkampen mot Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Test dine kunnskaper i Avsparks egen EM-quiz

I karantenefraværet til Philippe Mexes kom Laurent Koscielny inn. Også Yohan Cabaye tok plass på midtbanen etter sine små skadeproblemer.

Endringene gjorde at Samir Nasri ble henvist til benken. Manchester City-spilleren startet alle kampene i gruppespillet, men Laurent Blanc mente tydeligvis at den spanske midtbanen måtte overvinnes av spillere med flere defensive gener enn Nasri.

Er det lenge til neste søndagens kvartfinale? Kos deg med disse videoene i mellomtiden.

Blanc omtaler Spania som det beste laget i Europa, og foran kampen visste han hvordan de skulle beseires.

– Vi må være mye bedre til å forsvare oss enn vi var mot Sverige. Vi kommer til å få noen sjanser, det gjør alle lag mot Spania. Om vi klarer å holde tett bak lenge kan det være til fordel oss, sier Blanc til UEFA.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her er all EM-statistikken

EM så langt

Frankrike tok seg videre fra gruppe D som lag nummer to, bak England. De to lagene åpnet med å spille uavgjort seg imellom , før Frankrike fulgte opp med 2-0-seier over vertsnasjonen Ukraina i en kamp preget av enorme mengder nedbør . I siste kamp ble det bråstopp mot Sverige, og tapte etter blant annet en superscoring av Zlatan Ibrahimovic.

Spania vant gruppe C etter uavgjort mot Italia , en overbevisende 4-0-seier over Irland hvor Fernando Torres fant igjen formen, og avsluttet gruppespillet med å slite seg til seier over Kroatia.

Les alt om EM

Les flere nyheter