En håndfull personer pågrepet i NDL-demonstrasjon i Stavanger

Rune Hauge, talsmann for Norwegian Defense League, holder tale for de frammøtte utenfor Oljemuseet i Stavanger lørdag ettermiddag. Foto: Lars Kristian Aalgaard (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker sørget for at den fryktede demonstrasjonen fra Norwegian Defence League (NDL) og Stopp islamiseringen av Norge (Sian) gikk rolig for seg. Ved demonstrasjonens slutt var fem personer innbrakt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

30– 40 demonstranter fra Sian og NDL holdt lørdag en demonstrasjon ved Oljemuseet i Stavanger.

Om lag 100 politifolk sørget for at det ikke ble bråk med motdemonstrantene som ville ta seg inn på området der Sian og NDL skulle holde tale ved 15-tiden.

Klokken kvart på tre fikk motdemonstrantene beskjed fra politiet om å fjerne seg fra området. Mens talene ble holdt sto 50– 60 motdemonstranter og ropte slagord.

Les også: - Trekk dere ut. Dette er ikke deres krig

– Tar avstand fra Breiviks handlinger

Pressetalsmann for NDL sa i sin tale blant annet at organisasjonen tar offentlig avstand fra Breiviks handlinger.

– Demonstrasjonene går veldig fint, og vi har god kontroll, sier politiets innsatsleder Einar Johannesen til Stavanger Aftenblad.

Politiet hadde store styrker på plass, i tillegg til politihelikopter. Et område rundt der demonstrasjonen ble holdt, ble sperret av, trafikken ble stoppet og flere ble kroppsvisitert på vei inn i området. Politiet fryktet at demonstrasjonen kunne bli voldelig, og advarte motdemonstranter mot å oppsøke området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem innbrakt

Fem personer er innbrakt av politiet, forteller politiinspektør Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt til NTB ved 17-tiden.

– To personer ble tatt med for ID-sjekk, og tre personer ble tatt med av politiet etter at de nektet å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg, sier Soma.

Les også: EDL demonstrerte i London

I tillegg er en person bortvist fra sentrumsområdet i Stavanger.

Grunnen til demonstrasjonen var ifølge NDL at Stortinget sier ja til å endre grunnloven som andre del av kirkeforliket og dermed sidestiller islam med kristendom.

Les også: Ordførerkandidat:- Ville henrette regjeringsmedlemmer


Les flere nyheter