Zombieslakt til popmusikk

Lollipop Chainsaw
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosiv 70-tallshyllest med glitter, regnbuer og rosa hjerte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta:
  • Spilltittel: Lollipop Chainsaw
  • Utgis på: Xbox 360, PlayStation 3
  • Testet på: PlayStation 3
  • Utgivelsesdato: 15. juni 2012
  • Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)
  • Sjanger: Action, hogg-og-slå
  • Utvikler/utgiver: Grasshopper Manufacture/Warner Bros. Interactive Entertainment

Juliet Starling har sin verst tenkelige 18-årsdag. Ikke bare kommer hun for sent på skolen, men emo-gotheren Swan har omgjort alle elevene på San Romero High til zombier. Til og med Juliets kjæreste Nick er infisert, og lever nå livet som et avkappet hode. Heldigvis er Starling-familien zombiejegere i toppklassen, og Juliet lever absolutt opp til familiens rykte.

Les også: Zombiemassakre i Resident Evil

Ikledd duskedameuniform, dyp utringning og blonde musefletter ser Juliet ut som en Playboy-modell. Når hun åpner munnen lirer hun av seg seksuelle antydninger og erklærer hvor gøy zombieslakten er. Stereotypifiseringen er dog såpass absurd at det er umulig å ta det for seriøst. Lollipop Chainsaw er en selvreflektert parodi på en exploitation-film – og jeg elsker det!

Les også: Asura's Wrath: Helsprøtt japansk blandingsprodukt

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zombieslakten foregår gjennom seks ulike nivåer som tar omtrent en time hver å gjennomføre. Ved å drepe zombier på stadig mer kreative måter får du medaljer som kan brukes til å oppgradere Juliets ferdigheter og kjøpe nye kostymer. Spillet er ikke spesielt langt, men spilletiden utvides takket være rangeringstabeller, samt ulike godbiter du kan låse opp når historien er gjennomført.

Les også: «Yesterday»: Eventyrspill av den gamle skolen

Lollipop Chainsaw en herlig smørje av ulike film-, musikk- og spillsjangre. Grasshopper Manufacture har ikledd en kjerne bestående av hogg-og-slå-sjangeren med en blanding av skrekkfilm, exploitation, grov tegnefilm og melodrama for tenåringer. Med en solid og selvreflektert sans for humor, en beintøff hovedperson og en salig blanding av hard rock og kommersiell pop, er Lollipop Chainsaw et frisk pust i en spillhverdag som ofte tar seg selv litt for seriøst.

Terningkast: 5

Les også: FIFA Street: Fotball langt fra Drillos


Les flere nyheter