Støre: Oppfordrer til rask offentliggjøring av egyptisk valgresultatet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener det er viktig at det blir en rask avklaring i det egyptiske presidentvalget. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener det er viktig at det blir en rask avklaring i det egyptiske presidentvalget. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier det er viktig at fristen for overgang til sivilt styre i Egypt 1. juli overholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet fra den andre runden i det egyptiske presidentvalget, som ble gjennomført 16.-17. juni, skulle etter planen vært offentliggjort torsdag 21. juni. Ifølge den egyptiske valgkommisjonen er resultatet forsinket fordi begge kandidater har påklaget gjennomføringen av valget.

– Jeg har forståelse for at fremsatte klager må behandles grundig, men det er viktig å behandle disse raskt og effektivt slik at man ikke skaper unødig usikkerhet om valgresultatet, sier utenriksministeren Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Han mener dette er spesielt viktig i en situasjon hvor mange setter spørsmålstegn ved overgangen til sivilt styre i Egypt.

Les også: Lange køer foran valglokaler i Egypt

– De politiske utfordringene Egypt nå står overfor er betydelige, og større enn bare for noen uker siden. Vi har store forventninger til Egypts reformprosess fram mot reell maktdeling mellom folkevalgte institusjoner basert på en demokratisk grunnlov. Militærrådet har et særskilt ansvar for denne overgangen. Jeg vil derfor understreke viktigheten av at den annonserte fristen for overgang til sivilt styre 1. juli overholdes, avslutter utenriksminister Støre.

Les også: Tidligere spionsjef i Egypt stiller i presidentvalget

Les også: Nasjonalforsamlingen i Egypt oppløst

Les alt om uroen i Egypt

Les flere nyheter