Baros ferdig på landslaget, Rosicky usikker

Milan Baros er ferdig på det tsjekkiske fotballandslaget etter 93 kamper. (Foto: Reuters/NTB scanpix)
Milan Baros er ferdig på det tsjekkiske fotballandslaget etter 93 kamper. (Foto: Reuters/NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tsjekkia-spissen Milan Baros (30) ga seg på landslaget etter torsdagens 0-1-tap for Portugal i fotball-EMs kvartfinale. Også Tomás Rosicky teller på knappene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Baros sa i garderoben etter kampen at han slutter. Alle takket ham for 11 års tjeneste, sa Jaroslav Kolar, talsmann for Tsjekkias fotballforbund.

Test EM-kunnskapene i Avspark sin daglige EM-quiz

Galatasaray-angriperen fikk med seg 93 landskamper og scoret 41 mål. Han er den nest mestscorende for Tsjekkia etter Jan Koller (55 mål).

Baros fant aldri nettmaskene i årets europamesterskap, men han har gjort det skarpt tidligere. I 2004 ble han toppscorer da EM ble arrangert i Portugal. Året etter vant han mesterligaen med Liverpool.

Les om Tsjekkias kvartfinale: Ronaldo avgjorde for Portugal

Et kanskje større tap for Tsjekkia ville være om Arsenals Tomás Rosicky (31) også gir seg med landslagsfotball. Midtbanestrategen gikk glipp av oppgjøret mot Portugal på grunn av skade.

– Jeg har lyst til å fortsette. Men på den andre siden er jeg ikke blant de yngste lenger, og jeg sliter med å holde meg skadefri, uttalte Rosicky til Arsenals nettsted.

– Jeg kommer til å bruke tid på å tenke meg om. Som sagt vil jeg gjerne bli med videre, men jeg er ikke dum. Jeg vet jeg blir eldre og er nødt til å finne ut hva som er best for meg, fortsatte 31-åringen.

Les alt om fotball-EM