Hotelldrapet i Molde:12 års fengsel for drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som var tiltalt for å ha drept Kirsti Slinning (53) på Hotel Alexandra i Molde i fjor, er dømt til 12 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen i Romsdal tingrett er to år mildere enn aktors påstand om fengsel i 14 år, melder Sunnmørsposten.

Drapet skjedde 11. oktober i fjor etter en slåsskamp på Slinnings hotellrom.

Da de ansatte kom inn på rommet, fant de tiltalte sittende over kvinnen ute på balkongen mens han holdt kvelertak på henne. Slinning fikk førstehjelp, men døde av kvelning.

Husker lite

Mannen har holdt fast ved at han ikke husker noe av det som skjedde den natten.

– Det er dessverre helt mørkt. Dette er selvfølgelig beklagelig for alle parter, sa 57-åringen fra vitneboksen under den ukeslange rettssaken i Molde.

Les også: Tiltalt husker ikke drapsnatten

Han har også forklart at han drakk alkohol tidligere på kvelden, men blodprøver som ble tatt av ham samme natt som drapet fant sted, viste at han ikke var overstadig beruset.

Både den tiltalte og offeret var tillitsvalgte i Fagforbundet og var i Molde i forbindelse med en konferanse. De hadde hatt et forhold siden våren 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke bidratt

Aktor, statsadvokat Magne Nyborg understreket i sin prosedyre at drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter og med bruk av massiv, bastant vold.

Dette er Romsdal tingrett enig i. I domsslutningen heter det at det dreier seg om et brutalt drap, og retten konkluderer med at det ikke finnes formildende omstendigheter av særlig betydning for straffeutmålingen.

– Selv om han har innsett og erkjent at det må ha vært han som drepte Slinning, har han ikke bidratt med avklaring av hendelsesforløpet eller opplysninger av betydning for skyldspørsmålet, heter det i dommen.

Les flere nyheter