Hotellangrep i Kabul over

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban-angrepet mot et hotell utenfor Kabul er over, tolv timer etter at det startet, opplyser afghanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en talsmann for det afghanske innenriksdepartementet er alle Taliban-opprørerende som deltok i angrepet, drept. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange andre som har mistet livet, men tidligere opplysninger antydet rundt ti drepte.

Afghansk politi med støtte fra NATO-soldater stormet hotellet i morgentimene. Også norske soldater bisto i aksjonen.

Les også: Taliban stanser vaksinering av 161.000 barn

– Dette er en afghanskledet operasjon, men norske soldater er rutinemessig til stede og bistår med veiledning, opplyste major og pressetalsmann i Forsvaret, Eystein Kvarving ifølge VG mens angrepet fortsatt pågikk.

Bryllupsfest

Tungt bevæpnede Taliban-soldater angrep natt til fredag lokal tid hotellet i utkanten av Kabul og tok flere titalls gisler.

Hotellet, som er populært blant utlendinger og høytstående afghanere, ligger ved Qargha-sjøen, et populært utfartssted ni kilometer vest for Kabul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Al-Qaida ville benytte norsk journalist

Opprørere var væpnet med rakettdrevne granater, tunge og lette våpen, ifølge lederen for kriminalpolitiet i Kabul, Mohammad Zahir.

Det ble holdt bryllupsfest på hotellet da opprørerne slo til, og minst en av angriperne skal ha sprengt seg selv i lufta med sprengstoff han hadde festet til kroppen.

«Ville fester»

Ifølge en talsmann for innenriksdepartementet i Afghanistan, Sediq Sediqqi, var minst seks mennesker drept i morgentimene fredag, deriblant tre av hotellets egne sikkerhetsvakter og en politimann.

40 hotellgjester og ansatte var fredag morgen frigjort av afghanske sikkerhetsstyrker.

Les også: Terrorpoliti inn i fransk gisseldrama

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet mot hotellet, og talsmannen Zabihullah Mujahid begrunner det med at velstående afghanere og utlendinger pleier å ha «ville fester» der.

Det ligger flere hoteller, restauranter og forsamlingslokaler rundt Qargha-sjøen.

Les flere nyheter