Prins William 30 år, men venter gjerne på tronen

FYLLER ÅR: Prins William ble 30 år. Foto: NTB scanpix
FYLLER ÅR: Prins William ble 30 år. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins William har blitt 30 år, men har ikke hastverk med å overta den britiske tronen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan gjerne vente til jeg blir litt eldre, sa han i et intervju nylig.

For det har med jevne mellomrom blitt gitt uttrykk for, både blant folk og i britiske medier, at prins William bør overta tronen og dermed gå forbi sin til tider svært upopulære far når dronning Elizabeth dør.

Men etter dronningens diamantjubileum, som i sommer ble feiret med pomp og prakt i fire dager til ende, virker det som om det ønsket har falt til jorden. Prins Charles og den tidligere så utskjelte hertuginne Camilla var sentrale i feiringen, og har blitt mye mer populære enn før.

Og skal man tro William selv, passer det ham svært godt at han sannsynligvis kan vente mange år til med å overta tronen.

Les også: - De er kunnskapsløse og egoistiske

Glede og sorg

Mange vil huske den da 15 år gamle prins William som med bøyd hode og alvorlig mine gikk bak båren til sin døde mor da prinsesse Diana skulle bisettes i Westminster Abbey.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men vel så mange vil huske hans glade og forelskede smil da han i fjor sa ja sin Kate i samme kirke og deretter ble hyllet av folket da det nygifte paret kjørte i åpen vogn gjennom Londons gater.

Prins William: - Jeg er klar for barn

Normal oppvekst

Prins William, som torsdag fylte 30 år, er eldste sønn av prinsesse Diana og prins Charles.

Diana var opptatt av å gi William og lillebror Harry en oppvekst som var så normal som mulig. Hun tok dem med på kino og McDonald's, og hun lot dem leke med barna til ansatte ved hoffet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel ble det ikke den lykkelige barndommen hun ønsket å gi de små prinsene. Ekteskapet med prins Charles var anspent helt fra starten av. I lange perioder levde de atskilt og møtte hverandre kun i helgene for barnas skyld.

Les også: Pippa i pistol-skandale

Tragisk død

Da Charles og Diana ble skilt, vendte han seg mot sin far og hans årelange forhold til ungdomskjæresten Camilla Parker Bowles. William raste også mot britiske medier som brakte pikante detaljer om livet innenfor gjerdet på St. James' Palace.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så, i 1997, falt William og Harrys verden sammen da prinsesse Diana endte sitt liv i en veitunnel i Paris. Prins William har i intervjuer fortalt at det ikke går en eneste dag uten at han tenker på sin mor.

Og han har også fortalt at han var lei seg for at hun aldri fikk møtt hertuginne Kate eller fikk oppleve eventyrbryllupet i april i fjor.

Les også: Prins Charles kan ha blitt avlyttet

William og Kate

William og Kate Middleton møtte hverandre på St. Andrews-universitetet i Skottland i 2003 der de begge studerte kunsthistorie. William byttet senere til geografi og avsluttet studiene med en universitetsgrad med gode karakterer.Deretter fulgte utdannelse i Royal Air Force, der han nå tjenestegjør som pilot på et redningshelikopter. Han har deltatt i mange redningsoppdrag, og tidligere i år ble han utstasjonert i seks uker på Falklandsøyene.

Les også: Kate og William dropper planer om tjener

Les alt om de kongelige

Les flere nyheter