50 smarte sommer-apper

50 smarte sommer-apper
50 smarte sommer-apper
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi gir deg en guidet tur gjennom app-jungelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det begynner å bli en kjent sak at det finnes apper for det meste du kan tenke deg av formål, og nå som sommeren er her og ferien nærmer seg for mange, tenkte vi det kunne være nyttig med noen tips til apper for sommersesongen.

Enten du skal på bil-, båt-, charter- eller storbyferie, bare på stranda, på fjelltur eller noe helt annet, så finnes det gode og billige (eller gratis) hjelpemidler som kommer til nytte og gjør sommerhverdagen både lettere og morsommere, bare du har med deg en smarttelefon eller et nettbrett.

Les også: De tre råeste mobilene på markedet

Generelt nyttig om sommeren:

Vi begynner like godt med en lett blanding av apper som gjør sommerhverdagen litt enklere og morsommere.

The Weather Channel-appen er både oversiktlig og informativ.The Weather Channel-appen er både oversiktlig og informativ.

The Weather Channel (iPhone/iPad, Android, WP7): Yr.no sin app er nyttig til å raskt sjekke været der du er, men hvis den funksjonsmessig blir i enkleste laget for ditt bruk, kan The Weather Channel sin app være et bedre valg. Der får man i tillegg til vanlig værinformasjon og temperatur, også info om alt fra vindhastighet til luftfuktighet og alt er presentert på en ryddig og oversiktlig måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Downcast (iPhone/iPad): Apple har som mange kanskje har lagt merke til fortsatt ikke klart å gi iPhone en god innebygd podcast-klient, men Downcast stepper inn. Dette er en perfekt kompanjong enten du vil ha noe å lytte til på stranda, trenger underholdning på en flyreise eller bare skal ut å jogge en tur. Alt bare fungerer som du forventer. Den holder alle feedene oppdatert ut fra dine preferanser og inneholder en stor søkbar database som gjør det enkelt å legge til nye podcaster. Et godt alternativ på Android er BeyondPod, mens WP7 faktisk har en brukbar klient innebygd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bluefire (iPhone/iPad, Android) E-bøker er bra å ha på sommeren i og med at de ikke tar mer plass enn det enheten du har dem lagret på opptar. Bluefire er en e-bokleser som gjør at du kan samle e-bøker fra ulike kilder som digitalbok.no og Nordli og ha dem på et sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bittersøt romodyssé

Ordflyt gjør lydbøker lett tilgjengelig på smarttelefoner.Ordflyt gjør lydbøker lett tilgjengelig på smarttelefoner.

Kindle (iPhone/iPad, Android, WP7): Kindle er på sin side app-utgaven av ebookleseren til Amazon.com. Dermed har du her tilgang til alt som selges av digitale bøker fra Amazon, og det er ikke lite.

Ordflyt (iPhone, Android): Dette er en norsk lydboktjeneste som har over 150 bøker gratis tilgjengelig for lytting. Du kan også kjøpe flere bøker fra et rikholdig utvalg, men dette må gjøres i Ordflyt-programmet for PC eller Mac. Bøkene kan lastes ned og brukes i offline-modus eller streames over 3G. Ordflyt er foreløpig bare tilgjengelig som en gratis testversjon som kan inneholde feil, og kan komme til å bli en abonnementstjeneste i fremtiden når den blir lansert som ferdig.

Filmweb (iPhone/iPad, Android): Sommer er også tiden for store filmpremierer, og man trenger jo uansett noe å finne på hvis det regner ute. Da er Filmwebs app kjekk å ha. Du velger bare hvilken by du er i, så gir appen deg en oversikt over alle filmene som går på de ulike kinoene. Du får også info om hver film, trailere og sitater fra diverse anmeldelser. Appen lar deg til og med kjøpe billettene med noen få tastetrykk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Forvokst knøtt

Sunscreen hjelper deg til å unngå å bli solbrent.Sunscreen hjelper deg til å unngå å bli solbrent.

Sunscreen (iPhone): Dette er appen for deg som liker å være ute i sola, men som lett blir brent. Sunscreen gir deg nemlig anbefalinger om bruk av solkrem og hvor lenge du kan være i sola før du må begynne å tenke på å ta en pause. Appen henter info om UV-forholdene der du er, du forteller den hvilken type hud du har, og den gir deg svar på hva lags solkrem du bør bruke og hvor lenge du kan være i sola. Den har til og med mulighet for å varsle deg når tiden er ute. Det skader ikke at appen er gratis og har et brukergrensesnitt som nærmest gjør den gøy å bruke heller. (Sun Check fyller samme funksjon på Android og WP7)

Anti-Mosquito (iPhone gratis / 7 kr): Noen sier at dette funker, andre sier det bare er tull. Uansett, det finnes en haug med antimygg-apper som spiller av en høyfrekvent lyd som skal skremme bort mygg og dette er en av de mer ryddige. Tre ulike frekvenser kan velges, og betaler du, vil lyden også spille i bakgrunnen mens du gjør noe annet med telefonen. Mygg kan som kjent være utrolig irriterende, så dette kan i hvert fall være verdt et forsøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grill-it! (iPhone 7kr, iPad 14 kr, Android 6 kr): Det fleste er glad i å grille, men det er fort gjort å ende opp med de samme pølsene og grillskivene hver gang. Grill-it! gir deg hver uke nye tips om spennende oppskrifter slik at det blir lettere å prøve ut nye ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

iSmoothie (iPhone/iPad gratis/7 Kr): Smoothies hører sommeren til og med iSmoothie går du aldri tom for ny variasjoner. Appen er veldig oversiktlig og og brukergrensesnittet ser friskt og sommerlig ut. En gratisversjon gir tilgang til i overkant av 20 oppskrifter, men betaler du 7 kroner får du tilgang til hundrevis av nye og du kan også legge til dine egne.

Les også: Hvilken ultrabook skal jeg velge?

Flyreiser

Flyreiser kan være strabasiøse med mye venting og uforutsette forsinkelser. Her er tre apper som kan gjøre turen litt lettere.

Flightboard er som å ha flyplassens infotavle i lomma.Flightboard er som å ha flyplassens infotavle i lomma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo lufthavn (iPhone, Android): Skal du fly fra Gardermoen i sommer? Da er Oslo Lufthavns app kjekk å ha. I tillegg til oversikt over alle avganger og landinger med info om forsinkelser, får du også oppdatert info om tog og buss til og fra flyplassen, og restauranter og shopping i de ulike hallene. Den har også detaljerte kart. Det beste er at du kan legge til akkurat din flyvning i MyFlight-listen og holdes oppdatert på endringer som skjer, og hovedskjermen viser alltid info om eventuell ventetid i sikkerhetskontrollen. Værnes, Sola og Flesland har tilsvarende apper som tilbyr mye av det samme og de er alle gratis.

FlightBoard (iPhone/iPad 28 kr, Android 24 kr): Hva med å ha flyplassenes informasjonstavler med deg i lomma til en hver tid? Denne appen gir deg tilgang til flightinformasjon fra over 4000 flyplasser verden over og informasjonen oppdateres hvert femte minutt. Slik finner du enkelt ut om flyet ditt er i rute eller innstilt på grunn av storm, og du finner selvfølgelig også ut hvilken gate du skal gå til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trip-it (iPhone, Android): Mange kjenner seg nok igjen i at det er lett å miste oversikten over alle papirene, bookingene og referansenumrene man trenger når man skal ut å reise. Trip-it løser stort sett det problemet. Bare legg til en destinasjon så får du mulighet til å lagre flyavganger med tilhørende detaljer, bilreservasjoner, hotellbookinger og alt annet og ha det lett tilgjengelig på et sted.

Les også: Bil med nettkjenning

Guider

Det finnes haugevis av apper som tilbyr ulike former for guiding og lokalinformasjon rettet mot turister. Her har vi samlet noen av de beste og disse kan i mange tilfeller være utfyllende for hverandre.

Yelp kan fortelle deg hva som er verdt å få med seg i nærheten.Yelp kan fortelle deg hva som er verdt å få med seg i nærheten.

Yelp (iPhone/iPad, Android, WP7): Tjenesten Yelp har nå endelig kommet til Norge etter å spredd seg over store deler av verden fra opprinnelseslandet USA. Dette går rett og slett ut på at brukerne anmelder og setter karakter på alt som finnes av ting å gjøre i byen. Restauranter, barer, butikker, severdigheter og rariteter blir dekket. Dermed kan du bare fyre opp appen og få vite hva som finnes av bra ting i nærheten av deg. I mange storbyer og spesielt i USA er dette svært godt etablert og de mest populære stedene kan ha flere hundre anmeldelser hver. Er du i New York og er ute etter en god diner eller den beste bruktsjappa i nærheten? De er bare noen skjermtrykk unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lonely Planet (iPhone/iPad): Bokserien med samme navn er selvfølgelig viden kjent, men det er klart de finnes i appform også. Overføringen fra papir til app er kanskje i overkant direkte med veldig mye tekst, men det gjør også at det er mye nyttig informasjon her og du får med offline-kart så du ikke trenger internettforbindelse for å vite hvor du er og hvilken vei du skal. Mens Yelp gir deg enorme valgmuligheter får du her et mindre håndplukket utvalg, noe som også kan være veldig nyttig.

Les også: Sjekk hvilken radio du bør velge

Foodspotting (iPhone, Android, Windows Phone 7): Mens Yelp kan være nyttig til å finne gode restauranter mens du er på ferie, tar Foodspotting det samme konseptet et steg lenger ved å la deg anbefale spesifikke retter du liker og legge med bilde. Dermed kan andre brukere bare fyre opp appen og få presentert forslag til gode retter som er tilgjengelig på restauranter i nærheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Songkick holder deg oppdatert på sommerens konserter der du er.Songkick holder deg oppdatert på sommerens konserter der du er.

Songkick (iPhone): Skal du på storbyferie og vil vite hva som er av konserter mens du er der? Da er Songkick kjekk å ha. Appen scanner musikksamlingen din og foreslår konserter som passer for deg på datoene du velger. Den kan også varsle deg om nylig annonserte konserter på steder du har valgt på forhånd.

Localmind (iPhone/iPad, Android): Dette er ennå en guide-app, men Localmind fungerer litt annerledes enn de vi allerede har nevnt. Her kan du nemlig spørre de lokale direkte om noe du lurer på. Finnes det gateparkering i ditt område? Hva er den beste parken å spise lunsj i der du bor? Hvor får man den beste koreanske maten? Slike ting kan du få svar på fra ekspertene selv. Hvem som er eksperter avgjøres av innsjekkinger på tjenester som Foursquare og Facebook Places.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dekoder med ekstraservice

Bil

Bilferie fører med seg sitt eget sett problemer og utfordringer. Her er noen apper som løser noen av dem.

NAF (iPhone/iPad, Android): NAF-appen er kjekk å ha hvis du skulle få trøbbel på bilferie. Mye av plassen brukes til å fortelle deg om alle medlemsfordelene du har i nærheten av der du er til en hver tid, men appen inneholder også en del gode tips til hva du skal gjøre hvis bilen blir vanskelig. Det kan være alt fra forklaring på varsellamper som blinker til hva du skal gjøre hvis kjølevannet koker. Må du bestille veihjelp gir appen deg nøyaktige GPS-koordinater som kan oppgis slik at tauebilen finner deg litt lettere. Flere av de store forsikringsselskapene har også liknende apper som gir deg rask tilgang til blant annet veihjelp.

Det er penger å spare på å sjekke etter laveste bensinpris nær deg.Det er penger å spare på å sjekke etter laveste bensinpris nær deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navv Scandinavia (iPhone 133 kr): De beste navigasjonsappene for iPhone som TomTom går for rimelig stive priser, men det finnes alternativer. Navv tilbyr fullt brukbar navigasjon til en langt rimeligere penge og med mye av funksjonaliteten i behold. Skal du ut på langtur får du dekning av hele Vest-Europa for 266 kr og det samme for Øst-Europa.

Bensinpris (iPhone, Android 7 kr): Er du på bilferie, er det penger å spare på å finne den billigste bensinstasjonen i nærheten og dette gjør denne appen for deg. Prisene oppdateres av brukerne og du kan være med å bidra. NAF har en tilsvarende app, men den ser ut til å være mindre oppdatert enn denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trapster (iPhone, Android, WP7): Trapster kan varsle deg om at du nærmer deg en fotoboks eller andre ting du bør være ekstra oppmerksom på i trafikken. Informasjonen er avhengig av brukerbidrag og kan inneholde feil og mangler. Uansett er dette ingen erstatning for å følge med på veien, men det skader jo ikke å bli minnet på å være ekstra forsiktig på utsatte steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Car Finder (iPhone): Skal du parkere på et ukjent sted, kan det enkelte ganger være vanskelig å finne tilbake til akkurat den gata du satte bilen i. Da kan Find My Car hjelpe deg. Bare sett lokasjonen i appen før du går fra bilen så kan du når som helst be den vise deg på et kart hvor bilen står og eventuelt bruke Google Maps til å vise deg ruten tilbake. (Android og WP7 har mange liknende apper som fyller samme funksjon).

Les også: Spesielt dyr, spesielt rå

Båt

Båtfolket har sitt eget utvalg av apper som tilbyr informasjon og funksjoner de kan ha spesielt god nytte av.

Navionics Marine Europe (ipad 455 kr, iphone 175 kr, android 154 kr): Navionics Marine byr på en overraskende vellutstyrt kart- og navigeringsapp. Her får du sjøkart for store deler av verden samlet på et sted. Kartene kan lastes ned så du ikke trenger nettilkobling for å bruke dem. Man får også info om tidevann, vindforhold og annet som er nyttig for båtfolk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båtfolk kan få ekstra grundig værinformasjon fra Yachting WeatherBåtfolk kan få ekstra grundig værinformasjon fra Yachting Weather

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yachting Weather (iphone gratis/56 kr): Mens The Weather Channels app tilbyr vanlig værmelding, kan det for båtfolket være kjekt å ha tilgang til litt ekstra informasjon om hva som er i vente på værfronten. Her kommer Yachting Weather inn. Den gir deg nemlig detaljer som blant annet fare for storm angitt i prosent, bølgehøyde, -lengde og -frekvens og vindhastighet i m/s. Du bare bruker GPS til å angi hvor du er eller velger manuelt et punkt på kartet. Gratisversjonen gir mulighet for varsel tre dager frem i tid med 6 timers intervaller. For drøye 50-lappen kan du oppgradere til PRO-versjonen som varsler 5 dager frem i tid og med 3 timers intervaller.

Ship Finder AR (iPhone/iPad): Du har sikkert vært borti appene som lar deg rette telefonen mot et passerende fly og få informasjon om flyvningen opp på skjermen. Denne appen gjør det samme med skip. Du får navn på skipet, info om hastighet, hvor det hører til, hva slags skip det er og hvor langt unna det er. Denne utgaven av Ship Finder er kanskje ment mest for moro skyld, men vil du ha mer håndfast geografisk data om skipene rundt deg så kan den opprinnelige Ship Finder-appen som bruker kart, være et bedre valg. Sistnevnte finnes også for Android og Windows Phone 7.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nye smarttelefoner og kaker til iPhone

Uthavner (iPhone): Denne appen gir båtfolket som skal ferdes langs kysten i Sør-Norge en oversikt over gode steder å legge til utenfor organiserte havner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Speedometer Free (iPhone/iPad): Dette er en kjekk liten speedometer-app som kan brukes i alle sammenhenger, men som tilfeldigvis også har mulighet til å vise hastighet i knop. Den bruker GPS til å måle hastighet.

Dragqueen (iPhone, Android): Dette er en ankeralarm som bruker GPS til å varsle når båten driver for langt unna punktet du har angitt. Du kan selv angi hvor langt båten kan drive og sette en forsinkelse før alarmen går.

Learning The Ropes (iPhone): Det finnes mange apper som fungerer som oppslagsverk og hjelpemiddel til å lære nyttige knuter til båtlivet. Denne har et mindre antall knuter å by på enn mange andre, men viser til gjengjeld hvordan de knytes med 3D-animasjoner og steg-for-steg instruksjoner. Den er også gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik lager du film av stillbilder

Friluftsliv

Det finnes også mange verktøy som er nyttige for alle former for friluftsliv.

Ut.no har massevis av gode tips til turer i skog og mark.Ut.no har massevis av gode tips til turer i skog og mark.

Ut.no turguide (iPhone): Ut.no gir deg tips om turer i skog og mark i nærheten av der du er og du kan også søke opp steder over hele Norge. Du får informasjon om lengde og vanskelighetsgrad og dataene kommer fra Turistforeningen så de burde være til å stole på. Man får også oversikt og fakta om turisthytter i nærheten.

Everytrail (iPhone gratis/28 kr, Android gratis/22,50 kr): Denne appen bruker GPS til å fortløpende lage en logg over fot- eller sykkelturen din som tegnes opp på et kart. Du kan også legge inn bilder og video underveis. Alt dette kan deles via Facebook og på Everytrail.com og du kan laste ned andres turer og turforslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Navida (iPhone/iPad) Norgeskart (Android): Dette er en enkel kartapp (med ulikt navn på iPhone og Android) som gir tilgang til tre ulike karttyper, der det topografiske kartet over Norge kanskje er det mest nyttige for friluftsfolk. Appen kan bruke GPS til å vise hvor du er og du kan lagre bokmerker.

Hooked (iPhone 28 kr): Denne er perfekt for alle hobbyfiskerne der ute. Appen er knyttet til det sosiale nettstedet hooked.no, som gir informasjon om fiskeforhold og fiskesteder der du er. Du kan få tips om gode fiskevann og lese hva brukerne har fått der og hva slags utstyr de brukte. Du kan også holde kontakten med venner slik at du kan skryte av fangsten du har fått. Men husk: har du ikke bilder, så skjedde det ikke.

iSikte (iPhone 28 kr): Uansett hvor du er i Norge kan iSikte komme til nytte. Lurer du på hva en fjelltopp eller en odde heter, er det bare å peke telefonen mot stedet så dukker navnet opp på skjermen. All data er lagret i appen, så du trenger ikke nettforbindelse for å bruke den, men har du nett så kan du knipse et bilde når som helst og dele det på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Panasonic GX1: En kraftig liten tass

Foto

Bilder er en viktig del av sommeren og her følger en liten samling apps som sammen kan forevige ferieminnene på en litt annerledes måte.

Photosynth gjør det såre enkelt å ta imponerende 360 graders bilderPhotosynth gjør det såre enkelt å ta imponerende 360 graders bilder

Photosynth (WP7, iPhone): Microsofts Photosynth er en fantastisk gratis app som nesten må prøves før man tror det er mulig. Alle har sikkert sett heldekkende panoramabilder som er satt sammen av masse enkeltfotos. Med Photosynth kan du gjøre dette selv på noen sekunder. Uansett hvor du skal på ferie, så kan du garantert finne noe som er verdt å forevige i alle retninger. Resultatet blir naturlig nok ikke like bra som når proffene gjør det med skikkelig utstyr, men mer enn godt nok til å imponere venner på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DMD Panorama (iPhone 7 kr, Android): Mens Photosynth gir komplette panoramaer der alle retninger dekkes, holder DMD Panorama seg til bare bredden. Dette kan også ha sin nytteverdi i og med at disse bildene kan være lettere å bruke som faktiske feriebilder utenfor appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Instagram (iPhone, Android): Instagram har blitt hipsternes foretrukne fotoverktøy. Etter Instagram-behandlingen kan et hvert feriebilde se ut som det er et snapshot fra videoen til Lana Del Rays «Video Games». Men spøk til side, til sitt bruk er Instagram ganske kult hvis du vil ta feriebilder med en liten vri. Ingenting er som en solfylt strand med litt stemningsfull filmstøy på. Bare ikke bruk det til alt. En annen fordel er at det gjør deling av bilder til for eksempel Facebook, veldig enkelt.

Les også: Nå kan du ta med Altibox på tur

Kjekt å ha i utlandet

Her har vi samlet en lett blanding av små verktøy som er nyttige på ferie i utlandet.

Slik holder du oversikt over tax free-kvotenSlik holder du oversikt over tax free-kvoten

Kvotekalkulator (iPhone 14 kr) Kvotekalkulatoren (Android 7 kr): Du er på vei hjem fra utlandet og skal innom tax-free-sjappa på Gardermoen, men hvordan var det med disse kvotene igjen? Kvotekalkulatorene hjelper deg å finne ut hvilke kombinasjoner av alkohol og tobakk som er lov å ta med inn i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wi-Fi Finder (iPhone/iPad, Android): Dette er et kjekt lite verktøy å ha når du er i utenlandske byer og trenger wifi for å laste opp de nyeste feriebildene til Facebook. Appen bruker GPS til å finne ut hvor du er og viser et kart over alle gratis Wifi-spots i nærområdet. Du kan til og med få veibeskrivelse helt frem til døra. Du har også mulighet til å få oversikt over Wifi-spots som krever betaling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Postens postkort (iPhone/Android): Hvorfor kjøpe kjedelige turistklisje-postkort når du kan lage ditt eget? Bare ta et fint bilde med telefonen så kan du bruke appen til å laste opp bildet til posten, legge til personlig hilsen og mottakere, så ordner Posten resten. Det koster vel og merke 20 kr per kort inkludert porto, med det er jo ikke all verden når du tar i betraktning det du må betale for kort og porto med den tradisjonelle måten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google Translate (iPhone, Android): Dette er en kjekk app å ha i utlandet hvis du får problemer med gjøre deg forstått. Bare skriv inn det du vil si på norsk, så blir det umiddelbart oversatt til alle språkene Google Translate støtter. Mange av språkene støtter også opplesing slik at telefonen kan si det du skriver. Du kan selvfølgelig også skrive inn tekst på andre språk og få det oversatt.

Les også: Mye fotoglede i en liten klump

Hold orden på hva klokka er hjemme i Norge når du er på ferie.Hold orden på hva klokka er hjemme i Norge når du er på ferie.

World Clock (iPhone/iPad gratis/14 kr): Denne appen henter data fra timeanddate.com og kan holde deg oppdatert på hva klokka er ulike steder i verden. Du kan legge inn dine favoritter slik at du får inn liste over stedene du trenger å holde styr på. Kjekt å ha hvis du for eksempel skal reise til New York med mellomlanding i London. Vel fremme ser du også lett hva klokka er hjemme i Norge så du vet når det passer å ringe hjelp. Betaler du 14 kroner får du i tillegg tilgang til et verdenskart med tidsoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

XE (iPhone, Android, WP7): En valutakalkulator er kjekk å ha uansett hvor du skal, og XE er en av de bedre. Brukergrensesnittet er ryddig og oversiktlig og det er lett å legge til og fjerne steder du vil konvertere valuta til og fra.

Skype (iPhone/iPad, Android, WP7): Skype er selvfølgelig nyttig året rundt, men spesielt når man er på ferie, av den enkle grunn at man kan ringe hjem til venner og familie helt gratis så lenge man har wifi-tilkobling.

Les også: Det beste speilløse kameraet til Sony

Lek og tidsfordriv for små og store

Sommer og ferie er ikke bare moro, men kan også innebære venting. Er man ekstra uheldig ender man også opp med regnvær når man egentlig skulle vært på stranda. Da kan noen av disse appene være kjærkomne.

Elleville Elfrid passer for godt for de mindre barna.Elleville Elfrid passer for godt for de mindre barna.

Eleville Elfrid (iPhone/iPad 42 kr) Vennebyen (Android 14 kr): Dette er to norskproduserte aktivitetsapper basert på seriene fra henholdsvis NRK og TV2. Det er ingenting her som er spesielt originalt, men det er godt gjennomført og moro for de minste. Puslespill, fargelegging og minispill som å jage bort maur fra en blomsterhage gjør at barna har noe moro å finne på hvis man sitter der i campingvogna med pøsregn utenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OLO (iPhone/iPad): OLO er et digitalt brettspill som kan være like moro for både store og små. Spillet er en slags blanding av lufthockey og shuffleboard der to eller fire spillere konkurrerer om å plassere sine OLOer (sirkler i ulike størrelser) på motstanderens halvdel av brettet. Det ser utrolig enkelt ut, men er overraskende komplekst og samtidig lett og lære.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mobilkameraet skal bli like bra som øyet

The Lorax (iPhone/iPad): Spill basert på filmer er sjelden bra og det gjelder spesielt barnefilmer, men dette lille oppgaveløsningspillet overrasker stort, ikke minst siden det er gratis. Dette er kanskje litt for vanskelig for de aller minste, men passer fint fra 5-6 år og oppover og voksne kan faktisk også få litt å bryne seg på her, i hvert fall med de senere oppgavene.

Flight Control holder deg underholdt mens du venter på flyet dit.Flight Control holder deg underholdt mens du venter på flyet dit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bike Baron (iPhone/iPad): Det finnes mange av denne typen spill der du skal styre et kjøretøy fra venstre til høyre gjennom vanskelige baner, men Bike Baron er i en klasse for seg selv. Massevis av baner med stigende vanskelighetsgrad inntil det hinsides drøye, gjør at det er timesvis med moro å finne her for både store og små på regnværsdager eller bilturer.

Flight Control (iPhone/iPad, Android, WP7): En klassiker som er finfin underholdning når du venter på et forsinket fly. Da er det jo til og med tematisk relevant. Du leder fly og helikoptre til deres respektive landingsplasser mens du passer på at de ikke krasjer.

Les også: Apple iPad 3 – nettbrettet «alle» vil ha

Det var altså våre tips til 50 nyttige apper du kan få bruk for i sommer. Hvis du mener vi har glemt noe viktig, så fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet.

Les flere forbrukertester

Les flere nyheter