Sene scoringer sendte fotballjentene nærmere EM

Lene Mykjåland (med ryggen til) gratuleres for matchvinnerscoringen mot Nord-Irland onsdag. (Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix)

Norge stanget og stanget, men sene scoringer av Lene Mykjåland og Maren Mjelde ga 2-0-seier over Nord-Irland og gruppeledelse i EM-kvalifiseringen fotball.

Seieren kom etter et massivt norsk press i annen omgang. Flere store sjanser ble misbrukt før Mykjåland skrudde en corner rett i mål i kampens 77. minutt.

Kampbildet ble et helt annet enn da Norge tapte 1-3 for nordirene i fjor høst. Likevel var det en stund vanskelig å se hvem som skulle stikke av med poengene da de norske jentene brente flere muligheter fra gode posisjoner.

– Jeg ble litt nervøs, men var ganske sikker på at det skulle gå. Og det var deilig når det (første målet) kom, sa landslagssjef Eli Landsem til TV 2 rett etter kampslutt.

Fire angripere

De siste 20 minuttene satset Landsem alt framover og brukte fire spisser. Det endte med tomålsseier etter en lang tålmodighetsprøve.

– Vi var dårlige i første omgang, men gode etter pause. Da malte vi på og fikk målet til slutt. Vi måtte gjøre noen justeringer og spilte til slutt 2-4-4, sa landslagssjefen til fotball.no.

Seieren ble trygget fire minutter før slutt da Maren Mjelde chippet videre en god ball fra Mykjåland. Kapteinen hang i luften i feltet og satte ballen inn bak en sjanseløs målvakt.

Kan avgjøre selv

Trepoengeren sendte Norge til topps i EM-kvalifiseringens gruppe 3 med 18 poeng fra åtte kamper. Belgia følger poenget bak. Ytterligere ett poeng bak ligger Island, som har én kamp til gode og kan ta føringen med seier over tabelljumbo Bulgaria torsdag.

Angriperen Isabell Herlovsen, som selv misbrukte noen store sjanser onsdag, er trygg på at fotballjentene skal klare å ta seg til EM.

– Det er i våre egne hender. Jeg har veldig troen på at vi når EM-sluttspillet. Folk er i god form, vi trener mye og jobber hardt. Jeg håper virkelig at vi klarer det, sa hun.

Norge har igjen Belgia og Island i sine to siste kvalifiseringskamper, begge på hjemmebane i september.