Tre tippeligalag ute av cupen

SANDEFJORD-JUBEL: Sandefjord er videre til 4. runde. Vestfoldlaget slo Vålerenga 3-1 etter ekstraomganger onsdag kveld. (Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix)

Verken Stabæk, Vålerenga eller Hønefoss blir å se i cupfinalen i år. Det ble klart etter at 3. runde i cupen ble spilt onsdag kveld.

Finale: 25. november

Onsdag var det EM-pause, og 32 lag hadde i oppdrag å fylle fotball-tomrommet ved å spille 3. runden i cupen.

Som vanlig ble det full stopp for flere tippeligalag.

Les referat fra alle kampene i ABC Nyheters live-senter

Seks tippeligalag ute

I fjor røk Vålerenga ut av cupen allerede i 2. runde etter 1-2-tap mot Kjelsås.

I år ble det exit i 3. runde for oslolaget. Sandefjord slo Vålerenga 3-1 etter ekstraomganger på Komplett Arena onsdag kveld.

Vålerenga måtte spille hele 2. omgang med 10 mann. Martin Pusic fikk sitt andre gule kort tre minutter før pause. Lettere ble det ikke for Vålerenga da Alexander Gabrielsen sendte Sandefjord i ledelsen to minutter senere.

Vålerenga kom riktig nok tilbake i 2. omgang. Marcus Pedersen utlignet kvarteret før slutt og sikret ekstraomganger. Men i ekstraomgangene var Sandefjord friskest og avgjorde med ett mål i hver ekstraomgang. Presset øker dermed på trener Martin Andresen etter nok en tidlig cup-exit for Vålerenga

Også Stabæk røk ut tidlig i cupen for andre året på rad. Stabæk røk også ut i 3. runde i fjor etter 1-3-tap mot Hønefoss. I år var det Asker som slo ut bæringene med 2-1-seier.

Det tredje tippeligalaget som røk ut i 3. runde i årets cup, var Hønefoss.

Laget har imponert i Tippeligaen så langt, men mot fylkesnabo Mjøndalen ble det ikke mye å juble for. Resultattavla viste 5-2 til Mjøndalen etter at straffekonken var unnagjort.

Og ytterligere tre tippeligalag var ute allerede før denne runden.

Sogndal og Sandnes-Ulf røk ut allerede i 1. runde mot henholdsvis Florø SK og Staal Jørpeland IL, mens Fredrikstad røk ut mot Kvik Halden etter straffesparkkonkurranse i 2. runde.

Haugesund med flest mål

Blant de 10 tippeligalagene som gikk videre til 4. runde, var det Haugesund som imponerte mest resultatmessig.

Rogalendingene slo Egersund hele 8-2. Etter bare 37 minutter hadde Haugesund rukket å skåre seks mål.

Komfortabelt vant også topplagene Rosenborg (4-0 mot Kvik Halden ), Tromsø (4-0 mot Tromsdalen ) og regjerende cupmester Aalesund (4-0 mot Byåsen).

Strømsgodset snudde 0-2 til 3-2-seier i sin kamp mot Notodden, mens Molde gjorde det unødvendig spennende i sin kamp mot Ham-Kam.

10 minutter før slutt ledet moldenserne 3-0, men laget slapp inn to kjappe mål like før slutt. I sluttsekundene fikk Ham-Kam corner, men Molde fikk klarert og kunne puste lettet ut da dommeren blåste av kampen til 3-2-seier for Molde.

4. runde spilles allerede 4. og 5. juli. Kampene trekkes torsdag.