Sanger funnet drept

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den populære pakistanske sangeren Ghazala Javed (24) døde etter å ha blitt skutt seks ganger i Peshawar, Pakistan. Politiet mistenker at hennes eksmann står bak drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En populær pakistansk sanger, som flyktet fra Taliban for å forfølge drømmen om en musikk-karrière, ble skutt og drept i den nordvestlige byen Peshawar i Pakistan, opplyste representanter for det pakistanske politiet tirsdag, ifølge Nyhetsbyrået AFP.

Skutt seks ganger

Ghazala Javed (24) ble skutt seks ganger i det hun var i ferd med å forlate en skjønnhetssalong i byen. Politiet i Pakistan tror ikke Taliban er ansvarlige for drapene og sier hennes eksmann er en mistenkt i saken.

Hennes far, som var med Javed, ble også drept, opplyser politikilder.

- To menn på en motorsykkel sprayet kuler, flyktet og lot de ligge i et basseng av blod, sier overbetjent Dilawar Bangash til AFP.

Hun ble skutt seks ganger, og hennes far ble skutt én gang i hodet, sa Bangash.

- Vi har opprettet sak og startet etterforskningen. Mordet ser ut til å være et resultat av en intern disputt, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Taliban stanser vaksinering av 161.000 barn

Flyktet etter hær-offensiv

Ghazala Javed flyktet til Peshawar i 2009 for å unnslippe det da Taliban-dominerte nordvestlige distriktet Swat, idet den pakistanske hæren satte i gang en rekke offensiver i området.

Fra 2007 til 2009 var distriktet under kontroll av talibansoldater, kontrollert av den sterkt religiøse lederen Maulana Fazlullah, som terroriserte folket med drap, halshugginger og angrep mot musikkbutikker og skoler for jenter.

Sangere og dansere var spesielt utsatt inntil den pakistanske hæren gjeninntok kontrollen i juli 2009. Offisielle talsmenn fra USA var raskt ute og hyllet den pakistanske hæren for å ha eliminert en radikal islamsk trussel 100 kilometer fra hovedstaden Islamabad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: USA: Al-Qaidas nestleder drept i droneangrep i Pakistan

Krevde skilsmisse

Javed sang på sitt morsmål Pashto og ga ut mer enn to dusin album som var populære blant de Pashto-talende nordvest i landet.

Hun giftet seg med forretningsmannen Jahangir Khan i 2010, men krevde skilsmisse etter å ha funnet ut at ektemannen hadde en annen kone, og fordi han prøvde å forby henne fra å synge, har hennes familie ifølge AFP opplyst.

Det er sjeldent at kvinner i det dypt konservative nordvest å søke om skilsmisse, og under islamsk lov kan menn ha opptil fire koner på samme tid.

Les også: Advarer mot økende anarki i Pakistan

Les flere nyheter