Superscoring av Zlatan

SUPERTREFF: Her sender Zlatan Ibrahimovic Sverige i ledelsen med et luftig trekk.(Foto: Ap)
SUPERTREFF: Her sender Zlatan Ibrahimovic Sverige i ledelsen med et luftig trekk.(Foto: Ap)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige er på vei mot mesterskapets første seier etter et lekkert mål av kaptein Zlatan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om kampen:

Sverige – Frankrike 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Zlatan Ibrahimovic (54), 2-0 Sebastian Larsson (90)

Dommer: Pedro Proença, Portugal

Gult kort: Philippe Mexes (68), Frankrike; Anders Svensson (70) og Samuel Holmén, Sverige (81)

Les minutt-for-minutt referat i ABC Nyheters live-senter

Før kampen

Kampen mot Frankrike er for Sverige uten betydning. EM er allerede over etter to tap, så det er kanskje ikke uventet at Erik Hamrén gir Emir Bajrami sjansen fra start for første gang under EM.

Også Ola Toivonen har gjort seg fortjent til en plass i startelleveren, etter vrakingen i den forrige kampen mot England.

Svenske medier skriver at kampen mot Frankrike blir den siste til veteranene Olof Mellberg og Anders Svensson. De er helt sikkert innstilte på å forlate landslaget med mer enn null poeng.

Lite å melde

Første omgang var kort oppsummert ikke den livligste i årets europamesterskap. På de ti første minuttene skapte begge lag hver sin sjanse, men det ble mer unntaket enn regelen.

Frankrike var først ute. En cross-pasning endte til slutt hos Franck Ribery på venstresiden av Sveriges 16-meter. En feilvurdering av kveldens høyreback for Sverige, Andreas Granqvist, ga Ribery fritt leide mot mål, men franskmannen skjøt rett på Andreas Isaksson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare få minutter etter var det Ola Toivonen som ble spilt gjennom i bakrom. Han kom alene med keeper, runder ham, men satte avslutningen like til side for mål.

Frankrike er videre på uavgjort, og de risikerer ikke mer enn de må.

Les også: Rooney tilbake med scoring

Zlatan viser klasse

Erik Hamrén tok av Emir Bajrami og satte inn Christian Wilhelmsson i pausen, og det skulle vise seg å være et lurt trekk. «Chippen» brukte omtrent 30 sekunder på å plage de franske midtstopperne første gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kom alene med Hugo Lloris, men linjemannen vinket for offside. Wilhelmsson fortsatte sitt gode innhopp med å skape mer sammen med Zlatan, enn hva Sverige gjorde i stort sett hele første omgang.

Etter 54 minutter smalt det virkelig. Sebastian Larsson kom seg nesten ned til hjørneflagget, og fikk slått ballen presist til svenskenes kaptein Zlatan Ibrahimovic. Sveriges største stjerne klistret ballen i nettet bak Lloris med et liggende saksespark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike kom seg aldri inn i kampen igjen, og de skuddene de hadde endte enten i blokka til hardtjobbende svenske forsvarsspillere eller 199 cm lange Andreas Isaksson i buret

Sverige har hatt ledelsen i begge kampene forut, men rotet det vekk. Mot Frankrike klarte de derimot å holde på den. På overtid sikret Sebastian Larsson svenskene deres første poeng i mesterskapet.

Wilhelmsson kom til et godt innlegg som Samuel Holmén satte i tverrliggeren. Returen var det Larsson som var raskest frampå.

For Frankrike betyr tapet ikke annet enn at de møter Spania i stedet for Italia i kvartfinalen.

Test dine EM-kunnskaper i Avsparks EM-quiz

Det blir ikke lett å slå Frankrike, som under Laurent Blancs trenerperiode ikke har tapt på 23 kamper. Frankrike kan miste kvartfinaleplassen sin hvis de taper og Ukraina skulle slå England, men det virker ikke å være noe i veien med moralen i det franske laget i dette mesterskapet, i motsetning til hva status var i VM i 2010.

Les deg også opp på de ulike EM-gruppene, med de tilhørende lagenes styrker og svakheter, slik ABC Nyheter vurderte dem før EM:

Gruppe A - åpen og grå

Gruppe B - her blir det action

Gruppe C - soleklar favorittduo

Gruppe D - på tide å prestere

Les alt om fotball-EM