Prins William om salg av hornet til nesehorn :– De er kunnskapsløse og egoistiske

Prins William engasjerer seg sterkt i nesehornenes levekår i Afrika. FOTO: NTB scanpix
Prins William engasjerer seg sterkt i nesehornenes levekår i Afrika. FOTO: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins William er rasende på krypskyttere som dreper nesehorn for å selge hornene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske tronarvingen gikk nylig hardt ut mot mennesker som er involvert i ulovlig handel med horn fra nesehorn, melder nyhetsbyrået AFP.

Prinsen, som støtter organisasjonen Tusk Trust og som jobber for å bedre levekårene for nesehorn i Afrika, hadde ikke mye pent å si da han ble intervjuet av BBC om situasjonen.

Les også: Det siste java-neshornet trolig skutt av krypskyttere

– De tar feil

- Jeg synes de er ekstremt kunnskapsløse. Jeg synes de er egoistiske. Jeg mener de tar feil, veldig feil, sa prinsen om snikskyttere som dreper nesehorn og kjøperne av hornene.

Den senere tiden har antallet snikskyttere økt i Afrika. Etter elefanter er nesehorn det mest ettertraktede dyret for snikskyttere. Hornene fra nesehorn brukes ifølge AFP ofte i tradisjonell, asiatisk medisin. I realiteten består hornene av det samme materialet som en negl.

Advarer

Prins William advarte mot at hvis ikke noe snart gjøres med situasjonen, vil utryddelsen av nesehornene bli et tragisk tap for hele kloden.

I dag er det bare 4800 svarte nesehorn igjen i Afrika, et antall som setter dem i kategorien for kritisk utrydningstruede dyr. Hvite nesehorn er det imidlertid flere av, nærmere bestemt 20.700 stykker takket være iherdig arbeid med å bevare arten.

Les mer:

Mammut-skatt avslørt

Sjiraffen Kliwon døde med 18 kilo plast i magen
200 elefanter slaktet ned

Les flere nyheter fra dyrenes verden

Les flere nyheter