Rettssaken mot Anders Behring Breivik:

Breivik lar seg rette på

Anders Behring Breivik lytter til rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas som forklarer seg fra vitneboksen i sal 250 på Oslo tinghus tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Anders Behring Breivik lytter til rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas som forklarer seg fra vitneboksen i sal 250 på Oslo tinghus tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

At Anders Behring Breivik har endret forklaringene om Knights Templar, mener rettspsykiaterne styrker deres oppfatning av ham som ikke-psykotisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (ABC NYHETER): – Vi hadde ikke noe press på oss, svarer Agnar Aspaas og Terje Tørrisen på spørsmål fra bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen om hvordan de opplevde samfunnets krav til en diagnose.

– Vi så for oss at det ville bli vanskelig uansett hvilken diagnose vi kom til. Vi husker hvordan stemningen var i ukene etter 22. juli og hvordan det berørte hele samfunnet. Jeg tenkte selv: «Skal jeg noen gang le igjen?». Mye hadde havnet på plass da vi observerte han, forteller Aspaas som ikke utelukker at de kan ha blitt påvirket.

Larsen spør hva han ikke finner på lydbåndet fra avhøret politiet hadde med Breivik på Utøya 22. juli.

Han sier at de lytter etter tankeavbrudd, om Breivik er usammenhengende og hvordan han forklarer seg om innholdet.

– Sett i dag er det jo innholdsmessig eiendommelig når han presenterer Knights Templar og det politiske. Settingen der ute på Utøya er jo også merkelig. Men jeg kunne ikke finne åpenbare vrangforestillinger, sier Tørrisen.

Larsen trekker frem et utsagn der breivik ett-halvtotida at de er ute etter å skape frykt og at dette er terror.

– Det stemmer jo med den allmenne opplevelsen av frykt, svarer Aspaas.

Hva finner dere av spor etter psykose i de åtte avhørene som politiet har før Husby og Sørheim kommer inn i bildet?

- Vi fant vurderingstemaer. Et av dem var Knights Templar, men det mest eiendommelige var hvor dagligdags samtalen er. Jeg er jo enig med de andre sakkyndige at han hadde mye på hjertet, at det bare var å skru på en kran.

Aspaas sier at det skulle vært mer springende og ha flere avbrudd før han kan beskrive det som psykotisk.

– En slik detaljrikdom over flere timer, det leder i hvert fall frem til at nå når hele sakskomplekset er kjent, at han er da som nå, oppsummerer Tørrisen.

Les også: Åpner for en psykose

Lar seg korrigere

Bistandsadvokat Frode Elgesem tar i sine spørsmål opp Breiviks beskrivelse av seg selv som «risikopervers», og nevner turen til Liberia for å handle bloddiamanter og produksjonen av bomben.

– Jeg vet ikke hvor mye vi skal legge vekt på det, svarer Aspaas.

Advokaten tar også opp usikkerhetene rundt Knights Templar, og at de mener tiltalte har latt seg korrigere på dette, og at den lille som gjenstår er om møtene har funnet sted.

Er møtene løgn, fantasi eller en vrangforestilling, hva tror dere det er for Breivik?

– Vanskelig for oss å si. Vi finner ikke noe psykotisk kvalitet i det, svarer Tørrisen.

– Psykotisk kvalitet er at man ikke lar seg korrigere av fakta, supplerer Aspaas.

Hvordan bedømmer dere at han var en selger, at aksjonen skulle spre kompendiet?

– Det er veldig sterkt forankret. Han har jo sagt at aksjonen var et fyrverkeri for å selge kompendiet, og det har vært fastholdt hele veien, svarer Aspaas.

Elgesem kommer inn på Breiviks egendefinerte rolle som herre over liv og død og om det i seg selv er uttrykk for noe psykotisk.

– Vi har ikke sett det sånn. Alle som inntar en rolle hvor de planlegger drap setter seg jo over liv og død og tar dette i egne hender. Vi har sett det som et middel som han har brukt for å nå målene av politisk art.

Denne rollen og mandatet til å bestemme hvem som skal leve og dø, er det noe han har fått fra andre eller har innbilt seg?

– Jeg klarer ikke å skille hvor presist det var det han har fått fra London.

– Jeg vet ikke om jeg har oppfattet dette mandatet så konkret. Han har spunnet videre på noen skisser, sier Aspaas.

– Jeg tror veldig mye kommer fra han selv, og det er vanskelig å si hvor grensene var, svarer Tørrisen og sier at de skulle svare på psykose eller ikke.

Hadde han et valg?

– Vi har forstått det sånn. Men han har blitt sikrere og sikrere på prosjektet sitt.

De viser til at han reflekterer over det både 100 meter fra regjeringskvartalet og på kaia på Utøya.

Utelukker løgn

Rettspsykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrisen blir også spurt om de har noen mening om Breiviks påstand om at de andre rettspsykiaterne skal ha kommet med 200 løgner om ham.

– Vi utelukker at kollegaene våre lyver. Feiltolkninger og forskjell i nyanser kan skje. Men vi merket oss jo at observanden var nøye på detaljene, svarer Aspaas på spørsmålet fra bistandsadvokat Siv Hallgren.

Tørrisen sier at han ikke tolker Breiviks oppdiktede rangsystem som neologismer (ord som kun har mening for de som bruker ordene. Kan være tegn på sinnslidelser. red.amn).

– Vi spurte ham om en del ord som vi finner i politidokumenter og kompendiet, sier Aspaas som ikke husker noen konkrete eksempler.

Forsvarerne til Anders Behring Breivik startet sin utspørring av rettspsykiaterne med å vektlegge ulik metodikk hos dem og de andre, Torgeir Husby og Synne Sørheim.

Vibeke Hein Bæra trekker frem at de har valgt å tolke Breiviks forestillinger i en politisk kontekst.

- Jeg kunne ikke la være å gå på nettet for å sjekke mange av disse tankene, som var ukjente for meg. Det var ikke vanskelig å gjenfinne denne politiske subkulturen på nett, sier Terje Tørrisen.

- Jo lengre tid som går, jo vanskeligere er det å skjule symptomer, svarer Aspaas på forsvarerens spørsmål om observasjonen av Breivik i mars.

- Jeg har litt vanskelig for å se at man ikke skal oppdage noe som helst i løpet av 21 dager med høyt kvalifisert personell, sier Tørrisen, som nok tror unge pasienter i 16- til 20-årsalder kan være vanskeligere å vurdere.

Opptatt av detaljer

Bære spør om deres erfaringer med at samtalene ble tatt opp på bånd, noe som ikke er vanlig i slike samtaler og et område hvor de skiller lag med Husby og Sørheim.

Begge to sier at erfaringene er gode og at de nok vil bruke det i fremtiden.

– Det skal bare et ord til før det blir feil, sier Tørrisen med henvisning til det detaljnivået som Breivik er opptatt av.

På spørsmål om hva han mener med at Breivik kan ha en samtale i ethvert rom, også et isolat, svarer Tørrisen:

– Det er eiendommelig at en person kan forholde seg til så strenge rammer, tilpasse seg og ikke være aggressiv. Det sier noe om høy grad av tilpasning eller dedikerthet eller forberedelse, men det er uvanlig, sier han og mener også at inntil 13 timers politiavhør er svært uvanlig.

Bæra trekker frem at de har møtt tiltalte hver for seg, mens Husby og Sørheim møtte ham samlet av sikkerhetshensyn. Aspaas sier at det er en fordel å snakke med pasienter alene, men at det ikke er unikt at man snakker med observanden sammen.

Han sier at det er en fordel å komme tidlig inn i samtaler.

– Den eneste fordelene vi hadde ved å komme inn senere var at etterforskningen hadde kommet lengre, sier han og sier at særlig spørsmål knyttet til økonomi og Knights Templar var mer avklart.

Tørrisen minner om at Husby og Sørheim ikke møtte Breivik umiddelbart, men først etter om lag to uker etter pågripelsen.

– Hovedkildene er DVD - lyd og bilde, avhørene og fengselshelsetjenesten. Det aller viktigste var avhøret på syv timer den 23. juli, og der stiller vi likt med Husby og Sørheim, sier Tørrisen.

Kan ha vært løgn

I motsetning til det første paret med rettspsykiatriske sakkyndige baserer Aspaas og Tørrisen seg på en tre ukers observasjon av tiltalte.

- De har en struktur på hvordan det skal foregå for å bistå sakkyndige, sier Tørrisen om sikkerhetsavdelingen ved Dikemark som sto for denne observasjonen.

Tidligere i dag er de utspurt av både dommer Wenche Elizabeth Arntzen og aktorene Inga Bejer Engh og Svein Holden.

De har holdt fast ved sine konklusjoner om at Breivik lider av narsissisme og en dyssosial personlighetsforsytrrelse, men at han er strafferettslig tilregnelig.

Men presset om både sin egen tvil om diagnosen og betydningen av Knights Templar, har Agnar Aspaas og Terje Tørrisen såvidt åpnet døren for at det kan være mulig at tiltalte har en psykose - basert på en forutsetning av at han ikke har mottatt 50-60 sider som grunnlag for kompendiet i 2002.

Forsvarer Vibeke Hein Bæra spør om Breiviks påstand om å ha mottatt 50-60 sider i London kan være løgn og ikke uttrykk for en vrangforestilling slik akoratet mener.

– Det kan det, svarer Agnar Aspaas.

Les også:

Ble i tvil under rettssaken

Skal stanse muslimene og ikke en million pinnsvin

- Risiko for nye drap

- Ble merkelig moralsk (referat fra morens samtale med Husby og Sørheim)

Ikke helt unik likevel

- Han ønsket å bli stor, å bli en helt

Absurde, bisarre og irrasjonelle

Alt om terrorrettssaken

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:27 Kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 – Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47 Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10 Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57 Passasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33 Erna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30 En voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18 Olsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07 Stengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00 Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58 Søreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25 Wilhelm Wilhelmsen er død11:59 Johaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40 Loginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36 Afghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30 Kafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28 Toget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27 Haaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12 Åtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41 Falla hopper av Ski Tour10:38 Regissør Quentin Tarantino har blitt far10:34 Palestiner drept av israelsk soldat10:06 Antall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21 Sør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13 115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38 Iran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28 Politiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09 Kvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50 100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43 Fury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24 Golf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58 Verdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54 SAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00 Dette skjer i dag05:57 Passasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54 Sanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50 Wilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30 Dette skjedde i natt04:48 Ti speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21 Macron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52 Ytterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51 Over 500 virussmittede i Sør-Korea03:32 Fem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18 Mann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30 Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46 Bolighus i Halden totalskadd etter brann00:08 Brann på Gran Canaria23:00 Operatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40 Valget i Nevada er i gang22:24 Kvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53 Store trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24 Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56 Kristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24 Ødegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16 Ikke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35 FN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11 Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55 Klæbo best i prologen på hjemmebane11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Store snømengder stengte Bergensbanen10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso
Siste nytt
20:27VerdenKaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstil– Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47SportPål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10VerdenPar i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57NorgePassasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33PolitikkErna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30NorgeEn voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18SportOlsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07NorgeStengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00SportMaren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58PolitikkSøreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25PengerWilhelm Wilhelmsen er død11:59SportJohaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40SportLoginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36VerdenAfghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30NorgeKafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28NorgeToget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27SportHaaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12VerdenÅtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41SportFalla hopper av Ski Tour10:38KulturRegissør Quentin Tarantino har blitt far10:34VerdenPalestiner drept av israelsk soldat10:06NorgeAntall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21VerdenSør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13Norge115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38PolitikkIran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28NorgePolitiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09NorgeKvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50Verden100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43SportFury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24SportGolf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58SportVerdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54ReiseSAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgePassasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54PolitikkSanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50SportWilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30NorgeDette skjedde i natt04:48VerdenTi speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21PolitikkMacron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52VerdenYtterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51VerdenOver 500 virussmittede i Sør-Korea03:32NorgeFem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18NorgeMann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30NorgeSandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46NorgeBolighus i Halden totalskadd etter brann00:08VerdenBrann på Gran Canaria23:00NorgeOperatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40VerdenValget i Nevada er i gang22:24NorgeKvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53NorgeStore trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24NorgeDrikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56SportKristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24SportØdegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16NorgeIkke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeNesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35VerdenFN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11NorgeVinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55PolitikkKlæbo best i prologen på hjemmebane11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeStore snømengder stengte Bergensbanen10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso
Populært