Frykter voldelige sammenstøt i kveld

VOLD. Politiet frykter lignende sammenstøt etter kveldens kamp mellom Ukraina - England. Foto: Peter Andrews (Reuters)
VOLD. Politiet frykter lignende sammenstøt etter kveldens kamp mellom Ukraina - England. Foto: Peter Andrews (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelske supportere frykter blodige sammenstøt med ukrainske supportere etter kveldens kamp i EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld spilles den avgjørende kampen mellom Ukraina og England. Ukrainerne må vinne kampen, mens England klarer seg med ett poeng.

Engelske supportere frykter de kan bli angrepet av illsinte ukrainske supportere etterkveldens kamp om vertsnasjonen ikke tar alle tre poengene og går videre til sluttspillet.

Ifølge flere engelske medier har russiske supportere i flere dager kledd på seg den engelske landslagsdrakten og opptråd provoserende i den ukrainske byen Donetsk.

Britisk politi beskriver atmosfæren i byen som svært nervøs. De frykter et voldelig sammenstøt mellom begge lags supportere etter kveldens kamp, skriver The Sun.

– Jeg tror det vil skje noe om Ukraina taper, blir en supporter sitert på.

Britisk politi har stasjonert en gruppe på 18 tjenestemenn for å holde kontroll på egne supportere under mesterskapet, og har tidligere bedt egne supportere om å se seg over skulderene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Spania videre til kvartfinale

– Vår vanskeligste oppgave

Politiet sier til The Sun at de frykter bråk etter å selv ha sett mange russiske supportere ikledd seg den engelske nasjonaldrakten.

– Det byr på problemer for oss da vi vet at flere russiske supporterene ikke har oppført seg under mesterskapet. Vi vil ikke se våre egne supportere bli angrepet for at russere går med engelsk drakt for å provosere, sier assisterende sjef Andy Holt.

– Dette vil bli vår vanskeligste oppgave hittil, sier han.

Les også: Balotelli sikret Italia kvartfinaleplass

Tidligere bråk

Det brøt ut voldsomme opptøyer mellom russiske og polske fotballsupportere - og mellom supportere og politiet - i Warszawa i forkant av kampen mellom Russland og Polen for en uke siden. Flere personer ble skadd, og 180 arrestert etter bråket, ifølge nyhetsbyrået AP.

Politiet skjøt med løsammunisjon og brukte vannkanoner og tåregass i forsøkene på å skille supporterne. Steiner, brannbomber, fyrverkeri og en rekke andre gjenstander ble kastet mot politifolkene og supporterne imellom.

Følg kveldens kamp i vårt live-senter


Les flere nyheter