46 millioner amerikanere mangler helseforsikring

MANGLER FORSIKRING: 46 millioner amerikanere har ikke reiseforsikring. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
MANGLER FORSIKRING: 46 millioner amerikanere har ikke reiseforsikring. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 46,3 millioner mennesker i USA har ikke helseforsikring, og antallet har økt de siste 15 årene, ifølge en ny amerikansk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For barn er det en bedring å spore i undersøkelsen National Health Interview Survey for 2011. Den viser at syv prosent av barn og unge mangler helseforsikring, en nedgang fra 13,9 prosent i 1997, skriver nyhetsbyrået AFP.

Men for voksne i alderen 18 til 64 år er utviklingen en annen. I denne gruppen var det 21,3 prosent som ikke var forsikret i fjor, noe som utgjør drøyt 40 millioner mennesker.

– Det har vært en generelt økende trend i andelen voksne i alderen 18-64 år som manglet forsikring på tidspunktet for intervjuet, heter det i undersøkelsen, som har basert seg på tall fra 32 amerikanske delstater.

Undersøkelsen ble offentliggjort kort tid før høyesterett i USA er ventet å komme med sin vurdering av hvorvidt president Barack Obamas helsereform er lovstridig. Reformen har som mål å bedre tilgangen på helsetjenester for millioner av amerikanere, men er gjenstand for omfattende debatt og kontrovers.

Konflikten dreier seg om en forskrift i helsereformen som pålegger alle amerikanere som har råd til det, å kjøpe helseforsikring innen 2014. Ifølge kritiske røster har styremaktene ingen rett til å pålegge folk slike utgifter.

Les flere nyheter