Gruppe B bød på mye spenning, men EM er over for Christian Poulsen (t.v.) og Jakob Poulsen (t.h.). (Foto: Ap)

Tyskland ble gruppevinner med ni poeng av ni mulige.

Fakta om kampen:

Danmark – Tyskland 1-2 (1-1)

32.990 tilskuere

Mål: 0-1 Lukas Podolski (19), 1-1 Michael Krohn-Dehli (24), 1-2 Lars Bender (80).

Dommer: Carlos Velasco Carballo, Spania.

Ingen kort.

Les alt om oppgjøret mellom Nederland og Portugal her.

Følg kampen minutt for minutt i ABC Nyheters live-senter.

Tyskland gjorde det som trengtes

Utgangspunktet etter hvilen var enkelt: Dansk scoring eller hjelp fra Nederland. Begge deler skulle vise seg å bli vanskelig.

Danmark startet omgangen med et friskt angrep ledet an av backen Simon Poulsen. Han forserte samtlige tyskere på deres høyre kant. En pasning til Bendter som sendte den videre til Jakob Poulsen inne i det tyske 16-metersfeltet. Poulsen harde skudd snek seg på utsiden av stolpen.

De danske drenge lå godt idefensivt med både midtbanen og forsvaret, og Tyskland slet med å trenge igjennom. Så i det 79. minutt kom Lars Bender, Tysklands høyreback, på besøk i det danske feltet. Backen sprang fra eget straffefelt og med en kontrollert innsideavslutning sendte han Tyskland opp i ledelse på ny.

Den ledelsen klarte aldri Danmark å gjøre noe med, og dermed er EM over for de rød-hvite herrene.

Status quo til pause

Omgangen start med et Tyskland i høyt tempo som spilte seg gjennom den danske midtbanen uten større problemer. Allerede etter fem minutter fikk Thomas Müeller en kjempemulighet til å sende tyskerne i ledelsen, men Stephan Andersen i Danmarks mål viste med en utrolig redning hvorfor han har henvist Manchester United-keeper Anders Lindegaard til benken.

Tyskland fortsatte å presse Danmark med sitt hurtige pasningsspill i lengderetning. Men det var Danmark som skulle score det neste målet. En corner fra høyre havnet hos Bendter, han headet inn i feltet hvor Mikael Krohn-Dehli stusset ballen videre, og forbi Manuel Neuer.

Danmark har spilt en god omgang, men så lenge Portugal tar poeng mot Nederland, må danskene vinne for å ta seg til kvartfinale.

Sjekk også dagens spørsmål i Avsparks EM-quiz

Før kampen:

I kveld skal det avgjøres hvem som slår følge med Hellas og Tsjekkia til kvartfinale. Gruppe B er vidåpen, til tross for at ledende Tyskland har seks poeng og jumboplasserte Nederland ikke har noen.

Tyskland må klare seg uten suspenderte Jerome Boateng, og inn kommer Lars Bender på høyrebacken. En som derimot spiller er Lukas Podolski. 27-åringen blir i kveld den yngste tysker til å nå 100 landskamper.

Til nå har Tyskland vunnet begge sine kamper. De startet med å nedkjempe Portugal, før Gomez senket Nederland.

På topp fortsetter supereffektive Mario Gomez. Han gjorde to mål i møtet med Nederland, og fortsetter jakten på toppscorertittelen i EM.

En annen som jakter toppscorertittelen er Nicklas Bendtner. Danmark fortsetter stort sett som i kampene mot Nederland og Portugal. Dennis Rommedahl er skadet og ikke med fra start.

Morten Olsen har ikke tapt mot Tyskland som trener, og har neppe til hensikt å ødelegge den statistikken. Sist Tyskland slo Danmark var i 1996.

Les deg også opp på de ulike EM-gruppene, med de tilhørende lagenes styrker og svakheter, slik ABC Nyheter vurderte dem før EM.