Thorkildsen stresser ikke med dårlig timing

Andreas Thorkildsen slet med «timingen» og ble bare nummer tre i spydkonkurransen i Bislett Games torsdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen slet med «timingen» og ble bare nummer tre i spydkonkurransen i Bislett Games torsdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

«Timingen» stemte ikke for Andreas Thorkildsen på Bislett torsdag. Han endte på en litt skuffende tredjeplass med 82,30 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Timing er timing. Sitter det ikke, så sitter det ikke. Det var timingen som sviktet i dette stevnet, men det har ikke noe med det fysiske å gjøre, og det kan forandre seg veldig fort, faktisk fra ett kast til et annet, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter torsdagens Bislett-stevne.

– Det er fortsatt tre uker til EM. At jeg ikke fikk det til her i dag, og ikke har hatt helt klaff til nå i sesongen, er ikke noe å stresse med. Jeg kommer bare til å følge planen min videre i treningsarbeidet, slo han fast.

Les også: Mental stopp ga skuffende tid for Vukicevic

– Nå er det Vitezslav Vesely som er EM-favoritt. Han har jo vært den beste i år. Han fikk til et godt kast på 88 meter her, men han er ikke stabil på en slik lengde. Jeg vil si han er stabil på 85 meter, men han har satt seg i en situasjon som gjør ham til EM-favoritt.

– Er du glad du slipper favorittstempelet?

– Jeg vet hva jeg skal reise til EM i Helsingfors for å gjøre, så det betyr ikke noe for meg om jeg er favoritt eller ikke. Jeg har for mye erfaring til å tenke på slikt, sa Thorkildsen til NTB.

Snaue fem meter

Det skilte snaue fem meter mellom tsjekkiske Vitezslav Vesely og Andreas Thorkildsen. Vesely hadde 88,11 meter i sitt lengste kast, mens Thorkildsen stoppet på 82,30. Mellom dem endte den tyrkiske overraskelsesmannen Fatih Avan med 83,83, en lengde han fikk opp i nest siste omgang.

– Det var gode forhold her, og jeg hadde hele tiden et håp om at det skulle stemme. Etter det tredje kastet prøvde jeg ut litt forskjellige ting. Jeg hadde litt forskjellig fokus under denne konkurransen, og jeg skulle gjerne sett at det hadde blitt litt bedre. Men jeg gjorde det beste jeg kunne, sa Thorkildsen.

Les også: Politistreik kan hindre Bislett Games-sending

Han innledet konkurransen med 74,14 meter. Deretter fikk han opp 82,30, 82,05, 81,65, 81,39 og 81,89.

Det var en jevn serie han presterte, men det var ikke langt nok. At han slo regjerende verdensmester Matthias De Zordo var nok en heller mager trøst.

Feil dag

Thorkildsen stilte med flunkende nytt karbonspyd i rødt, hvitt og blått på Bislett torsdag kveld, men det hjalp ham heller ikke.

– Nei, det var helt feil dag å prøve det nye spydet. Det er ikke skapt for lengder på 81 og 82 meter, slo Thorkildsen fast på pressekonferansen for norsk presse.

Nå trenger han flere kvalitetsøkter på treningene framover, men det betyr ikke at han kommer til å legge om noe i treningsprogrammet.

– Den siste skikkelige treningsøkten jeg hadde før stevnet viste at jeg hadde det som skal til for å kaste langt. Jeg skulle ønske at jeg kunne ha hatt det her i kveld, sa Thorkildsen til NTB.

Les også: 100 dager igjen for Norges gullhåp

Han kommer til å få seg en treningsperiode fram til EM i Helsingfors nå, og i EM er han tittelforsvarer etter seieren i Barcelona for to år siden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden