Kraftig skogbrann ved Haugesund

Det brenner kraftig i et turområde i Haugesund torsdag ettermiddag. Foto: Privat
Det brenner kraftig i et turområde i Haugesund torsdag ettermiddag. Foto: Privat

Politiet: – Snart kontroll over brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det attraktivt turområdet Djupdalen i Haugesund sto torsdag ettermiddag i full fyr. Store politi- og brannmannskaper ble sendt til stedet for å få kontroll på brannen på nærmere 20 måls krattskog.

– Vi har sendt alt av mannskap, men har ikke kontroll over i hvor stort området det brenner. Sivilforsvaret har sendt nærmere 20 personer som skal bistå i arbeidet. Alt vi kan si er at det brenner kraftig og er mye røyk, sa Kjetil Gjerde fra Haugesund brannstasjon tidligere torsdag ettermiddag.

– Det er vanskelige slukkningsforhold med mye skog og oppoverbakker.

Brannvesenet er i 16-tiden i ferd med å få kontroll over en skogbrannen, der et helikopter ble satt inn i slukkingsarbeidet i 15-tiden.

– Nå er det vel bare et spørsmål om tid før de har brannen under kontroll, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– Omfanget øker hvert minutt

– Omfanget blir større for hvert minutt. Det er nå vanskeligere vindforhold på stedet, noe som gjør at vi i det ene øyeblikket har kontroll, mens den løper fra oss i det andre, sier Gjerde til ABC Nyheter.

Ifølge NRK melder politiet at det brenner i sørenden av Djupdalen.

Verken Brennvesenet eller politiet kan svare på om det er finnes personer inne i det store flammehavet. Sivilforsvaret og brannvesen fra Karmøy og Tysvær er sendt til stedet for å bistå i slukningsarbeidet.

– Veldig trist

Politi og brannvesen ble sendt ut til brannen etter at de fikk meldingen klokka 11.00. Det er fjerde gangen på to uker det brenner i området. Åse Aksdal og Rita Vegrim oppdaget brannen og ringte til brannvesenet. De var ute og gikk tur i området da de ble oppmerksomme på flammene som sto over tretoppene.

– Det tok rundt 30 minutter før brannvesenet ankom stedet. Det ble mye brann og stor røykutvikling på den tiden, sier hun.

– Det er veldig trist å se turområdet slik, sier hun.

Les flere nyheter

gjør at vi i det ene øyeblikket har kontroll, mens den løper fra oss i det andre, sier Gjerde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden