Færre misfornøyde med integrering av innvandrere

Færre misfornøyde med integrering av innvandrere
Færre misfornøyde med integrering av innvandrere

46 prosent av de spurte i en ny måling synes integreringen av innvandrere går dårlig i Norge. Det er 3 prosentpoeng færre enn i 2010, men 9 prosentpoeng mer enn i 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like mange, 46 prosent, er negative til å slippe flere innvandrere inn i Norge. Det er noe færre enn før. I målingen for to år siden mente 53 prosent at Norge ikke skulle ta imot flere innvandrere, skriver Aftenposten.

Tallene kommer fram i Integreringsbarometeret 2012, som offentliggjøres torsdag. Det er sjette gang Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har målt nordmenns holdninger til innvandrere og innvandring. Sist gang var i 2010.

Vel en tredel av de 1.400 personene som deltok i undersøkelsen, mener at innvandring utgjør en alvorlig trussel mot et felles norsk verdigrunnlag. Tilsvarende andel i 2010 var 10 prosentpoeng høyere. 40 prosent sier de er skeptiske til personer med muslimsk tro. Tilsvarende andel i 2010 var 11 prosentpoeng høyere.

Les også: Forbannet på SSB

Et klart flertall mener at innvandrere selv har ansvar for å integrere seg, blant annet gjennom gode norskkunnskaper og arbeid. Samtidig er over halvparten kritisk til myndighetenes og nordmenns innsats for å hjelpe innvandrere med dette.

Målingen viser ellers at 40 prosent mener det ville være vanskelig å bo i et område med mange innvandrere, men samtidig svarer 80 prosent at det er positivt for barn å gå på skole med elever fra ulike kulturer.

I Norge er det 655.000 innvandrere eller personer med innvandrerbakgrunn fra 219 land. Dette tallet er nesten fordoblet siden 2000.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden