Evigunge Charlize

Charlize Theron jakter evig ungdom i premiereklare «Snow White and the Huntsman». Selv er hun glad for å bli eldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Har du noensinne sett bilder av meg i 20-årene? spør Charlize Theron. 36-åringen sitter i ballsalen på Arundel Castle, et sørøstengelsk middelalderslott, med intet mindre enn tolv lysekroner dinglende over sitt blondblekede, skulderlange hår. Det eneste som bryter med de elegante omgivelsene, bortsett fra FilmMagasinets utsendte, er ta-med-tekruset i papp hun har plassert på den svarte bordduken foran seg.

– Jeg så ut som om jeg hadde svelget et lite barn, følger hun opp.

– Bare google meg da jeg var 25. Jeg så ut som om jeg hadde svelget TO barn, med ett i hvert kinn. Jeg hadde det feiteste fjeset du kan forestille deg. Takk og lov for at det er blitt slankere med alderen.

Charlize på fylla i hjembygda. Sjekk ut FilmMagasinets anmeldelse av «Young Adult» her.

Gummirynkeansikt

Desto større problemer med å eldes har The Evil Queen, Therons skikkelse i Rupert Sanders’ «Snow White and the Huntsman», som har norsk premiere fredag 8. juni.

Faktisk er det så ille at hun ser seg nødt til å sikre evig ungdom idet rynkene dukker opp i speilet på veggen der. Dermed sender hun «The Avengers» -smukkasen Chris Hemsworth ut i skauen for å knerte Kristen «Twilight» Stewarts tittelfigur, nesten som i eventyret.

– Første gang de satte maska på meg, friket jeg ut, røper Theron, som ikke høres så sørafrikansk ut lenger etter en lang karriere i Hollywood.

Les også: - Vil ingen kysse meg?

– Jeg sendte et foto til mora mi, hvorpå hun straks beordret meg til å slutte å feste. For øvrig kan ansiktsproteser være veldig begrensende. Gummien er tjukk, og det er vanskelig å få mimikken til å vise gjennom. Alle bevegelser måtte overdrives. Så de jentene som satser på Botox, skal ha lykke til.

Mad Max-innspillingen er i gang! Les alt her.

Ungdomsidealet

- Rollen din er en refleksjon over skjønnhetsbegrepet?

– Ja, og det jeg likte, var at vi trengte så dypt inn i hva det betyr. Når kvinner misliker å bli gamle, skyldes det mer enn forfengelighet. Det henger sammen med hva samfunnet forteller oss. Jo yngre vi er, desto mer verdifulle er vi, liksom.

Se traileren til Snøhvit-filmen her

- Frykter du selv å bli mindre etterspurt etterhvert?

– Det er vondt å svare på, for jeg føler meg fortsatt som en baby. Dessuten har jobbene jeg har fått etter fylte 30, vært så utrolige. Still meg spørsmålet om et tiår eller to, heller. Jeg tør påstå at jeg aldri har vært bedre enn jeg er nå. Og jeg har inntrykk av at folk har lyst til å utforske ting sammen med meg.

Les hele intervjuet med Charlize Theron i FilmMagasinet

Les FilmMagasinets anmeldese av «Snow White and the Huntsman»

Les også: Charlize Theron i «Monster»

Les også: Charlize Theron i «North Country»

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden