Planlegger Assads fall

I ISTANBUL: Utenriksminister Hillary Clinton er på plass i Istanbul for å diskutere Syrias framtid. Foto: NTB scanpix
I ISTANBUL: Utenriksminister Hillary Clinton er på plass i Istanbul for å diskutere Syrias framtid. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kofi Annan frykter Syria er på randen av borgerkrig. Nå samler utenriksministere seg fra hele verden for å planlegge hvordan de kan få slutt på volden i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister i USA, Hillary Clinton, ankom Istanbul onsdag for å møte representanter fra 15 samarbeidsland. Målet med møtet er å legge en plan for hvordan man skal kvitte seg med president Bashar al-Assad, og dermed få slutt på voldsherjingene i Syria, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det er ingen tvil om at presidenten har mislykkes i å sikre fred, stabilitet og positiv forandring i Syria, sa hun under en pressekonferanse i Baku, rett før hun gikk om bord i flyet til Istanbul.

I løpet av møtet skal representantene også diskutere demokratiseringen av Syria. Det er ventet at utenriksministere fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Tunisia og Marokko skal delta.

Les også: Clinton og Lavrov enige om samarbeid

Fordømmelse etter massakre

Verden fikk for alvor åpnet øynene for den nådeløse volden i Syria da over 100 mennesker mistet livet i en massakre i Houla i slutten av mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedproblemet nå er at Russland og Kina har satt seg på bakbeina, og stemmer imot at FNs sikkerhetsråd griper inn i Syria.

– Begge sider er sterkt i mot et hvert forsøk på å løse situasjonen i Syria med militær innblanding fra FN, samt et hvert forsøk på å tvinge igjennom et regimeskifte, heter det i en uttalelse fra president Putin og president Hun Jinato, ifølge CNN.

Les også:

Hollande: – Assad må gå av

Syrisk blodbad vises på sosiale medier

På randen av borgerkrig

Antall drepte, fortsatt uro og lite som tyder på at volden avtar, får mange til å tro at Syria er på randen av borgerkrig. FNs spesialutsending, Kofi Annan, legger ikke skjul på at han er bekymret.

– Det er ingen hemmelighet at vi er svært bekymret for at Syria er på randen av borgerkrig, sier Annan til CNN.

Syrias president Bashar al-Assad mener imidlertid en konspirasjon, som omfatter både de arabiske landene og resten av verden, tvinger fram uroen i landet.

Les alt om situasjonen i Syria


Les flere nyheter