22-åring frifunnet i Bolivia-saken

Onsdag ble den norske 22-åringen endelig frikjent i Borgarting lagmannsrett for forsøk på kokainsmugling fra Bolivia til Norge. Foto:  Berit Roald (Scanpix)
Onsdag ble den norske 22-åringen endelig frikjent i Borgarting lagmannsrett for forsøk på kokainsmugling fra Bolivia til Norge. Foto: Berit Roald (Scanpix)

– Rettferdigheten har seiret, sier forsvareren til den 22 år gamle Lillesand-kvinnen som onsdag ble frikjent i den såkalte Bolivia-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen ble i Borgarting lagmannsrett frikjent for forsøk på kokainsmugling fra Bolivia til Norge.

– Rettferdigheten har seiret, sier Lillesand-kvinnens advokat Carl Bore til NTB.

– Man blir ikke frikjent to ganger uten grunn. Det er svært gledelig at vi nå kan sette punktum i denne saken med et resultat vi alltid har visst var riktig, sa Bore kort tid etter at kjennelsen ble kjent.

Les også: Bolivia-tiltalt (21) frikjent i retten

22-åringen fra Lillesand har hele tiden hevdet at hun ikke visste at hun hadde flere kilo kokain i kofferten da hun reiste hjem fra ferie i Bolivia for fire år siden. Hun ble trodd av Oslo tingrett i fjor høst og frikjent, men påtalemyndigheten anket saken, de krevde seks og et halvt års fengsel.

Rømte

I 2008 ble 22-åringen, sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen, stoppet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med flere kilo kokain.

Det tre ble fengslet og tiltalt for smuglerforsøket. Kvinnen rømte fra Bolivia før rettssaken kom opp der, og ble deretter tiltalt for smuglingsforsøk i Norge.

Les også: Leiesoldater skal ha hjulpet Stina å flykte

De to venninnene ble dømt til ti år og åtte måneders fengsel i Bolivia.

Brendemo Hagen rømte til Norge i fjor, Rodriguez sitter fremdeles fengslet i Cochabamba.

22-åringen har hele tiden nektet for at hun kjente til at de hadde med seg kokain da de skulle forlate Bolivia.

Det ble først opplyst at jentene ble stanset med 22 kilo kokain, men mengden har i ettertid bli nedjustert, da kokainen ble veid i bagene den ble funnet i.

Les også: Hevder politiet unnlot å etterforske i Bolivia-saken

– Skulle på kjærestetur

Lillesand-kvinnen har hevdet at hun trodde at hun og Brendemo Hagen skulle på kjærestetur til Spania, og at hun ikke var klar over at de skulle til Bolivia.

Brendemo Hagen støttet ikke denne forklaringen i retten, der hun sa at det ikke var noen tvil om at de skulle til Bolivia, og hevdet at 22-åringen var klar over dette. Men begge har forklart at de ikke visste de hadde med seg kokain i bagasjen.

22-åringen sto tiltalt sammen med fire andre: En 27 år gammel mannlig teologistudent, en 24 år gammel kvinnelig skuespiller, og to menn på 22 og 25 år.

Les også:

Krever inntil 14 års fengsel for Bolivia-tiltale

Kokaintiltalt 21-åring sier hun trodde hun skulle til Spania

- Hun hevder sin uskyld


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden