Gerhard Heiberg:

– Kjempegode sjanser for norsk OL i 2022

Gerhard Heiberg er optimistisk med tanke på Oslos sjanser for å få arrangere vinter-OL i 2022. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Gerhard Heiberg er optimistisk med tanke på Oslos sjanser for å få arrangere vinter-OL i 2022. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

IOK-medlem Gerhard Heiberg gledet seg stort over at bystyret i Oslo vil gå videre med søkeprosessen om et vinter-OL i 2022. Samtidig tror han Norge har en god sjanse til å få arrangere lekene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes det er fantastisk hyggelig at Oslo går videre med prosessen rundt OL-søknaden for 2022. Så vidt jeg hørte ble det 52 stemmer for og sju imot i bystyret. Det er veldig positivt, for jeg vet at det har vært store diskusjoner og litt nøling, sa Heiberg til NTB onsdag.

Han mener avgjørelsen er et stort steg i riktig retning og et godt grunnlag for det videre arbeidet med søknadsprosessen. I helgen skal det avgjøres om Oslo skal søke OL under det ekstraordinære idrettstinget i Stjørdal.

Les også: Nå starter idretten jobben med å få politisk ja til OL

– Vedtaket fra bystyret vil være positivt også for vedtakene vi skal gjøre der, sier Heiberg, som er styremedlem i Norges Idrettsforbund.

– Når man ser hva som vil skje med tanke på befolkningsøkning i Oslo i årene som kommer, vil en søkeprosess gi gode forberedelser til å ta vare på barn og ungdom i framtiden – uavhengig av om Norge får OL eller ikke.

Les også: Oslo satser på Kvitfjell og er med på OL-laget

Hva tror du så om Norges sjanser til å få OL om 10 år?

– Vi synes våre sjanser ser kjempegode ut. Vi står så vidt jeg kan forstå veldig sterkt, sier Heiberg, og nevner de argeste konkurrentene om arrangementet:

– Tyskland ville vært en stor konkurrent, men det sies at tyskerne ikke søker. Sveits (Davos), Frankrike (Grenoble) og Ukraina (Kiev) kan bli motstandere. Det er mulig at det også kan komme en amerikansk by på banen, men jeg føler likevel at vi ligger svært godt an, for jeg tror amerikanerne kommer til å gå for et sommer-OL i stedet.

Les også: OL og budsjettkutt skviser hjemløse i London

Heiberg mener Norge kan få et forsprang ved å gå raskt videre med arbeidet med søkeprosessen.

– Avgjørelsen skal tas i 2015, og søknaden må være inne i løpet av 2014. Det er helt klart at vi må smi mens jernet er varmt. Er vi tidlig ute i søkeprosessen, kan vi kanskje også skremme de andre lite grann, sier han til NTB.

Les også:

Forberder seg til OL med risballer

OL-ilden sluknet

Russland hevder å ha avverget OL-terror


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden