Knausgård-maraton

Karl Ove Knausgård skrev over 3000 «Min kamp»-sider. Fredag inviterer Arendal bibliotek til 24 timers maratonlesing av bokverket. Foto: NTB scanpix
Karl Ove Knausgård skrev over 3000 «Min kamp»-sider. Fredag inviterer Arendal bibliotek til 24 timers maratonlesing av bokverket. Foto: NTB scanpix

Ikke fått nok av seks tykke «Min kamp»-bøker? Da er Arendal stedet å være denne helgen. Der blir det 24-timers nonstop-opplesing av Karl Ove Knausgårds verk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Arendal bibliotek som står bak arrangementet, som starter fredag 8. juni klokken 15.

Da skal fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund lese fra begynnelsen av «Min kamp. Første bok», før stafettpinnen går videre til nestemann og nestekvinne, og så videre frem til sluttstrek settes lørdag klokken 15 - altså nøyaktig et døgn etter oppstarten.

– Vi har gått ut med invitasjon til folk som ønsker å lese, og tanken er at hver skal lese i 20 minutter før stafettpinnen går videre til neste leser. Om natta kan det være at noen må lese flere ganger, for å sørge for at det ikke blir noen avbrudd i maratonlesingen, forteller Kristin Havstad ved Arendal bibliotek.

Les også: Knausgård i USA

Knausgård-lesing uten Knausgård

Hvor langt inn i Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-verden de kommer er et åpent spørsmål. Og konkurranse.

– Siden hver leser skal lese i 20 minutter, og ikke et bestemt antall sider, er det umulig å si hvor langt vi kommer i løpet av de 24 timene. Derfor arrangerer vi også en konkurranse med bokpremier, hvor folk kan få gjette hvilket sidetall i hvilket bind vi er kommet til når klokka slår tre lørdag ettermiddag, sier Havstad.

Les også: Karl Ove Knausgård fikk Gyldendalprisen

Jeg formoder at dere også har spurt Karl Ove Knausgård om å lese?

– Joda, visst har vi prøvd, men han tar ikke mange oppdrag for tiden. Så vi må nok klare oss uten ham. Slik er det bare.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden