Kripos skal granske branner i Tønsberg

Det har de siste årene vært registrert opp mot 100 branner på et begrenset geografisk område i Tønsberg. Bare denne helgen var det tre branner politiet mener kan være påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal Kripos inn i etterforskningen av brannene, skriver Aftenposten.

I årene 2003– 2010 har Tønsbergs Blad registrert mer enn 60 branner på et begrenset område i Tønsberg. Om man også tar med de siste to årene, og det faktum at det er tent på flere gress- og skogbranner opp til fem– seks steder, nærmer antallet mistenkelige branner seg nå 100.

– Det har brent mer i dette området enn ellers i Vestfold. Vi har ikke statistikk som kan si hvor mye mer det brenner her enn andre steder, men vi har satt inn store ressurser, og vi får teknisk og taktisk bistand fra Kripos, sier politistasjonssjef Målfrid Høivik til Aftenposten.

Politiet ønsker ikke å kommentere antallet branner.

– Vi har ikke har noen god statistikk som kan fortelle oss hvor mange av disse brannene som er mistenkelige, og hvor mange som kan ha en naturlig forklaring, sier Høivik.

Politiet er sikre på at flere av brannene er påsatt. Svært mange branner har startet i garasjer uten elektrisk anlegg, og det har også begynt å brenne i ved stablet opp til husveggen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden