Mann fengslet for drapsplaner mot Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg ønsker ikke å kommentere drapstruslene han skal ha vært utsatt for. Foto: Scanpix/AP.
Statsminister Jens Stoltenberg ønsker ikke å kommentere drapstruslene han skal ha vært utsatt for. Foto: Scanpix/AP.

Stesønnen til en kjent norsk Arbeiderparti-politiker er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapstrusler mot stefaren og statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi bevæpnet med maskinpistoler slo til mot stedet mannen oppholdt seg fredag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at Politiets sikkerhetstjeneste har pågrepet en person. Vedkommende er siktet i en alvorlig sak, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Mannen ble mandag varetektsfengslet fram til 2. juli i Oslo tingrett. Advokaten til den siktede mannen bekrefter pågripelsen.

– Vår klient er siktet for å ha kommet med drapstrusler mot sin stefar – en kjent norsk politiker – og statsminister Jens Stoltenberg, sier advokat Oscar Ihlebæk, som representerer den siktede.

Kjenning av politiet

I fjor skal livssituasjonen til den nå siktede mannen vært vanskelig, noe som førte til at han rømte fra Norge. Han har det siste året hatt tilhold i Kina, ifølge Dagbladet.

– Jeg har siden januar i år hatt kontakt med mannen. Han kom tilbake til Norge sist fredag. Vi hadde da et tre timer langt møte på mitt kontor. Noen få timer seinere ble han pågrepet av politiet, sier advokat Oscar Ihlebæk.

Mannen er fra tidligere en kjenning av politiet, men skal ikke ha vært i sikkerhetspolitiets søkelys før i fjor høst.

– Av hensyn til den videre etterforskning har vi ingen andre kommentarer til denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST.

Les også: Grov beskyldning mot Stoltenberg

Etterlyst siden i fjor

Siktelsen som er tatt ut av politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST, er på tolv tettskrevne sider. Politikersønnen også siktet for flere andre omfattende kriminelle forhold.

Drapstruslene skal være framsatt via korrespondanse fra utlandet. Den siktede mannen skal ha vært etterlyst av norsk politi internasjonalt siden i fjor høst.

Ifølge advokat Ihlebæk har drapstruslene en politisk bakgrunn.

– Det har med mellommenneskelige faktorer å gjøre og har en politisk bakgrunn, bekrefter Ihlebæk overfor Dagbladet.

Verken stefaren, statsminister Jens Stoltenberg eller Statsministerens kontor ønsker å kommentere drapstruslene overfor avisen.

Les også: Stoltenberg og Solberg nesten like populære

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden