SIAN-leder: – Nettet er blitt en ventil fra sensuren

Arne Tumyr, leder for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), mener de ikke slipper til i samfunnsdebatten. Men nettet har blitt en viktig plattform for å nå ut med budskapet, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin forklaring som vitne for forsvarer Geir Lippestad påpekte Tumyr at SIAN forholder seg til norske lover og tar totalt avstand fra vold. Men han mener at organisasjonens medlemmer både blir angrepet, sensurert og forsøkt stoppet fra å drive lovlig virksomhet.

Han viste til en rekke eksempler hvor de har blitt nektet å avholde møter i forsamlingslokaler. Blant annet fryktet Høyre en kobling til organisasjonen og sa nei da de spurte om å få leie møtelokaler i Høyres Hus i Oslo.

– Internett er helt avgjørende for at vi i det hele tatt har en liten ventil. Tidligere satt avisredaktørene som konger på haugen og slapp oss ikke til. Men ved hjelp av nettsiden vår og diskusjoner i Facebook-gruppa vår har vi fått løftet lokket litt, sa Tumyr.

Les også: - Du er i godt selskap, Tumyr

Han bekreftet, på spørsmål fra Lippestad, at nettet også er viktig for informasjonsinnhentingen SIAN gjør. Men han påpekte at argumentene de bruker for å underbygge meningen om at islam er en «ond, politisk religion forkledd som religion», også er hentet fra de samme bøkene som universitetsprofesjonene bruker.

Lippestad spurte også om Tumyr delte Breiviks bekymring for at nordmenn vil bli i mindretall i eget land, at vi er på randen av en borgerkrig og at noe «må gjøres». Tumyr svarte bekreftende, men mener at dette må gjøres med demokratiske midler.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden