Mads Mikkelsen blir Hannibal

Mads Mikkelsen er sulten på nye roller. Som Hannibal Lecter vil han være sulten også på andre ting. (Foto: NTB scanpix)
Mads Mikkelsen er sulten på nye roller. Som Hannibal Lecter vil han være sulten også på andre ting. (Foto: NTB scanpix)

Den danske skuespilleren har sagt ja til rollen som Hannibal Lecter i amerikansk tv-serie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et par uker siden vant Mads Mikkelsen prisen som beste mannlige skuespiller ved Cannes-festivalen. Nå melder Politiken at den hotte dansken har kapret rollen som den sultne psykopaten Dr. Hannibal Lecter i en tv-serie for det amerikanske selskapet NBC.

Les også: Deilige djevler


13 episoder

Serien vil gå over 13 episoder, og Mikkelsen vil spille mot den 36-årige briten Hugh Dancy, i rollen som FBI-agenten Will Graham. Sistnevnte skal i tv-serien prøve å oppklare en rekke drap med Lecters hjelp, men det agenten ikke vet er at Lecter er både kannibal og seriemorder.

Hannibal Lecter er skapt av den amerikanske forfatteren Thomas Harris, som har brukt ham i flere av sine bøker. Men udødeliggjort ble han da Anthony Hopkins gestaltet rollefiguren i filmen «Nattsvermeren» i 1991.

Les også: Ein seriemordar er laus


Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden