Thor Hushovd dropper Tour de France

Syklist Thor Hushovd dropper årets Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Syklist Thor Hushovd dropper årets Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Thor Hushovd kommer ikke til å kjøre Tour de France i år. Det melder laget hans, BMC Racing i en pressemelding mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for treukersrittet i Frankrike skal den norske verdensmesteren fra 2010 kjøre Polen Rundt. Det er den virussykdommen som satte ham utenfor en del ritt på vårparten, som er årsaken til at han dropper touren i Frankrike.

Hushovd har kjørt Tour de France hvert eneste år siden 2001, og han er den norske rytteren som har vunnet flest etapper i rittet. Han har også vunnet den grønne sprinttrøya en gang. Totalt har Hushovd vunnet ti enkeltseirer i touren, og i tillegg er det blitt to seirer i lagtempo.

Les også: Hushovd brøt Giro d'Italia

I mai måtte Hushovd bryte Giro d'Italia på den sjette etappen. Etter det ble han testet skikkelig på Mapei Sports Center. Der fastslo BMCs lege, Max Testa, at nordmannen ikke er frisk nok til å gi seg i kast med en manndomsprøve som Tour de France. Testa fant tegn på at virussykdommen som plaget Hushovd på vårparten, fortsatt ikke var helt ute av kroppen.

– Det er helt klart at vi gjerne ville hatt med Hushovd i Tour de France, men slik situasjonen er mener vi i laget det er bedre at han kjører det alternative programmet vi har lagt opp for ham, sier John Lelangue, sportsdirektøren i BMC-laget.

Dårlig

Sesongen i år har vært den svakeste til nå i Hushovds lange karriere som proff. Det beste han har prestert er en femteplass på en av etappene i Paris - Nice. Vårens store mål, Paris - Roubaix, veltet han ut av, og det skjedde like etter at han ble regelrett frakjørt i Ronde van Vlaanderen.

Giroen endte heller ikke bra for det norske OL-håpet, og nå ryker også touren, som i alle år har vært det store målet for Hushovd.

– Jeg kommer til å satse på å bruke tiden fram til Polen Rundt så godt som mulig, slik at jeg kan forberede det som er sesongens desiderte høydepunkt i år, nemlig fellesstarten i OL i London, sier Hushovd selv i den pressemeldingen BMC Racing sendte ut mandag kveld.

Les også: 100 dager igjen for Norges gullhåp

Topp form

– Det er helt klart at jeg trenger mer tid på å komme i topp form. Det får jeg nå gjennom å droppe touren og i stedet kjøre Polen Rundt, mener Hushovd.

– Målet mitt har hele tiden vært å stille på topp i OL, og det målet ligger fast, selv om jeg nå kommer til å droppe Tour de France, sier han i pressemeldingen.

Hushovd sier også at han satser på å kjøre temporittet i VM etter at OL er over. Han ser for seg en solid avslutning av sesongen, bare han blir helt kvitt sykdommen.

– Det virker som om sykdommen som har plaget Hushovd er på vei ut av kroppen nå. Han virker bra, men Tour de France er en for stor påkjenning for ham. Derfor har vi valgt å la ham droppe dette rittet, sier Max Testa.

Hushovd sier også at han ikke kommer til å stille i NM i slutten av juni på grunn av det endrede programmet hans, men han gir uttrykk for optimisme når han ser fram mot OL, der han skal være kaptein på det norske laget.

Les også: Velt felte Hushovd


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden