Dommer la kabal under vitneforklaring

Under den svenske religionshistorikeren Mattias Gardells forklaring i terrorsaken mandag la en av lekdommerne kabal på PC-en sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var TV-kameraene til NRK fanget opp skjermen til den aktuelle meddommeren like før lunsj.

Bildene viste at meddommeren er inne på en nettside der man kan spille kabal online, under siste del av utspørringen til forsvarer Tord Jordet før lunsj.

Meddommeren benekter på sin side at han spilte kabal. Han ønsker heller ikke kommentere saken ytterligere, og skal nå ha lagt fra seg datamaskinen.

Koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren reagerer imidlertid ikke spesielt sterkt.

– Mitt inntrykk er at disse dommerne følger veldig godt med, og slik sett er jeg ikke så veldig bekymret. Jeg føler meg trygg på at de følger med, det hører vi på spørsmålene de stiller. Alt er jo ikke like relevant hele tiden, sier hun.

Oslo tingrett reagerer kritisk på at NRK, som har ansvaret for videoproduksjonen fra tingretten, har filmet dommerbordet.

Dette er forøvrig ikke første gang en meddommer havner i søkelyset under den pågående rettssaken. I midten av april ble meddommer Thomas Indrebø fjernet fra saken, etter at han innrømmet å ha kommet med utsagnet «Dødsstraff er det eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!».

Les også:

Mulla Krekar slipper å vitne i terrorsaken

Truer med nytt angrep

Ekstremt detaljert manifest

Har gransket hele Breiviks liv

- Breivik har ingen medhjelpere

Jeg har aldri vært feminin

- Depresjon eller skjult homse

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden