Skudd avfyrt ved Nav-kontor

Pågripelsen av mannen som avfyrte et skudd inne på Nav-kontoret på Tøyen skal ha skjedd uten dramatikk. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix
Pågripelsen av mannen som avfyrte et skudd inne på Nav-kontoret på Tøyen skal ha skjedd uten dramatikk. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix

Ingen personer kom til skade da en mann løsnet skudd inne på et Nav-kontor på Tøyen i Oslo fredag ettermiddag. Mannen er pågrepet av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13.37 fikk politiet melding om en mann med våpen inne på Nav-kontoret.

– Ifølge meldingen var det flere personer til stede i lokalet, og mannen skulle ha avfyrt ett eller flere skudd, opplyser politiets innsatsleder Thor Langli til NTB.

Store politistyrker, deriblant beredskapstroppen, rykket ut.

– Politiet startet straks å gjennomsøke bygget, og klokken 13.54 kunne politiet loggføre at den antatte gjerningsmannen var pågrepet, skriver politiet i en pressemelding. Den pågrepne er en 60 år gammel mann.

Sjokk

Ingen ble fysisk skadd, får NTB opplyst, men mange av de Nav-ansatte var i sjokk og gråt etter den skremmende episoden. De ble samlet og tatt hånd om, opplyser politiet.

Pågripelsen gikk rolig for seg.

– Mannen satt stille på en stol på et kontor med våpenet ved siden av seg, opplyser Langli.

Våpenet som ble avfyrt, var et enhåndsvåpen.

Mannen har vært på Nav-kontoret tidligere, men politiet kan ikke si noe mer om ham.

Skjøt i taket

Politiet kan heller ikke bekrefte meldinger om at mannen tok et gissel. Derimot ble han sett inne på et kontor sammen med en annen mann, uten at det kan betegnes som en gisselsituasjon, får NTB opplyst.

Et øyenvitne som var inne på Tøyensenteret forteller til Dagbladet at en mann inne på senteret plutselig dro fram en liten pistollignende gjenstand.

– Han skjøt i taket, og alle som var på senteret løp ut i panikk, sier han.

Etter det vitnet så, ble ingen personer truffet. Han beskriver våpenet som lite og sølvgrått.

– Det var skummelt, alle ble veldig redde, til og med vakta som jobber der løp ut, sier han.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden